『薪火Post』BNO續期資訊(51) 英國國會之抵壘政策

1001 回覆
32 Like 1 Dislike
總之,未在期限前申請成為BN(O),根據1985年香港法案及1986年香港(英國國籍)法令,無任何方式可以令任何人係期限後再登記成為BN(O)。
又唔可以咁講既,鬼叫我地生係一個奇怪既時期同地方,兩邊不是人,住既地方好邊個想走,我諗40歲打落都會有咁既諗法
出世紙唔係要正本咩?
劉明
Lm
父母結婚証書必需先查冊$140, 然後先可以買核證副本$280
我想拎BNO,我搵到本舊BNO,但發現裡面沒有內頁,咁應該點處理
冇內頁?
只有外面層皮,裡面一頁都冇....
即係畀人拆咗內頁?
你當唔見左咁處理算啦
個人資料頁有無?

無嘅話就當報失申請。
我upload完張相,個system cut到無左d頭髮,有無問題架?
有資料頁,當護照損毁申請,唔駛報失。
有個人資料
係咪照正常咁做就得
係,但當中會被問及你本護照是否有損壞,你要選「是」,因為你本護照內頁全部無晒。
我個情況要副簽嗎?
我96年拎依本,張相仲係bb樣
過咗期近廿年,又爛咗,你預咗HMPO要求你搵副簽。
做咗先,若果HMPO唔收你張相,佢地會要求你重新再交。
謝巴打
we can’t find the outline of your head
upload完張相寫住依句 但我係upload普通證件相
照去?
即係張相過唔到

你係自己影? 試多次。唔得再影過。
有咩比咩
用身分證大法 打咗去HMPO講咗名、HKID同DOB 之後收到第二封email

Your passport has been reported as lost. We need to speak to you about this. Please call Her Majesty’s Passport Office within 2 working days on +44 (0)300 790 6890. We are available from 9am to 5pm Monday to Friday (UK Time).

我見有啲巴打喺打完第一個電話之後就直接apply 依家喺咪唔使等reference number?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞