『薪火Post』BNO續期資訊(51) 英國國會之抵壘政策

1001 回覆
32 Like 1 Dislike
佢冇叫我打電話 淨係email左個ref no就算
yes
過期姐
由join q到批要4個月
無咩case?
冇計
想問你本身揾副簽個位唔得, 定你連副簽都無寄俾佢?
用may姐口吻:
British is British!
我填完啊爸啊媽,佢冇叫我填啊爺啊麻啊公啊婆既資料既?
係咪要自己CLICK開個BOX填,岩先冇留意到..
4過月又過份佐啲
官方一星期,正常四個工作天,我嗰期遇上罷工,連星期六日共六日到。
每個人背景唔同,佢要求乜就俾乜填乜,無需擔心。
推!
張相PREVIEW果到, 冇咗少少頭頂頭髮,
但佢係自動UPLOAD,冇得比我拉低小小
有冇專業巴幫到我手,我真係冇識既人有專業資格有bno!

可以幫我忙嗎!我曾經改過名,所以需要副簽

https://t.me/ltccmy
但風險係會有寄失,雖然比率低,剛有case訊息話去到英國,之後無新消息,懷疑失件,亦有speed post 失件接近一個月後,hmpo表示收到郵件。所以風險自己衡量。我寄嘅除咗bno同地址證明,全部副本,就算失咗都唔怕,bno亦影低資料頁偏用,如果我唔係同家人一齊寄,直接空郵算,反正唔急,正常比掛號快一日,因為掛號要另行登記,咁就遲一日。
Applicant’s documents
Send the following:
old passport
full birth (civil and hospital) or adoption certificate showing both the child’s and parents’ details
the passport used to enter the country from which you are applying (if this applies)
full colour copy (every page including blank pages) of any current or expired passports from other countries that haven’t been cancelled

唔係好明紅字果個想要我比咩佢?
睇#10,唔好灰心
出世紙你地係咪寄份正本過去 ? 定去入境署申請份核証副本?
太耐冇續要當新申請
要提供父母出生證明
但父母係大陸出世同搵唔返出世紙
如果提供唔到,可以點做?
有冇人same case?
不如爬下文,睇下其他人點做,睇doc一定有你著數。
倒轉問你喇,你手上有好多其他國家護照?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞