『薪火Post』BNO續期資訊(51) 英國國會之抵壘政策

1001 回覆
32 Like 1 Dislike
十幾年前仲用緊特區果陣
我試過喺BKK出境,Departure Card填漏左野,個IO講完之後就好大力丟番本夾住Departure Card嘅護照俾我,同埋叫我唔好阻住後面啲人
邊個post?介紹條友入黎同大家討論,睇佢仲有乜誤解!
佢話落街買野食,結果就影埋翻來
邊有急成咁,cancel passport 都未有通知
幫屋企人搞續期(香港出世,永久性居民,BNO 94年發出)
佢問Do you have naturalisation or registration certificates? 想問係咩黎 係咪出世紙?應該㨂有定無?
果條友好似係按左喺英國本士申請先會咁

https://lihkg.com/thread/1480546/page/1
i think so, 97之前0個本
想問見大家講要出世紙,但我個send the following得
old passport
a color photo copy of hkid card
full color copy of passport

係咪即係唔使?
收到,原來係旅遊須知!thx巴打!
仲想問多樣 係咪只能寄去屋企?比完住址證明
可唔可以寄去correspondence address?
佢想寄公司
成家都要返工返學日中根本無人係屋企
sorry, I just checked
I have BNO expired in 2005

歸化英籍證明,如果佢非香港出世又有BNO就一定有,盡搵,搵到答Yes,搵唔到答No
香港出世架佢
可唔可以每頁都影scan/一張上黎
shit 我on9當左平時去旅行咁填左hong kong 點算T_T
咁更加唔會有,答no就得。
Thank you bro
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞