『薪火Post』BNO續期資訊(51) 英國國會之抵壘政策

1001 回覆
32 Like 1 Dislike
居英權會過期??
想問speedpost通常幾多個工作天寄到目的地
如果要in記得返嚟報告,等大家有首個參考個案。如果佢邀請我,我非常榮幸去參與!
你邊度睇到咁?不如指出一下,定還是睇多幾次好啲?一係嘗試直接去申請續,睇下咩事會發生?錢係最後步驟,之前可以去試下個系統先,熟習一下嘛。
你唔佢手機影咗先,孝順下嘛。
1. 雙面可以,要清晰,手機影自造文件可以。

2. 唔需要,你課金完就知。

3. 所有佢要嘅文件,有就交,盡力,無就寫信解釋。
平均三個工作日
收到 唔卜人
證件相方面,upload左張之前申請回支卡用既相, 銳化過張相,upload完話無問題,會唔會之後彈返轉頭?
請問有無寫信之類特別解釋點解無副簽?
Thanks
恭喜巴打!btw,其實想講教大家好耐,我收到新BNO時,冇相內BNO下面果份彩色印刷品,只有份差不多size黑白印刷品,內容都係持有人需知同提醒小心保存、核對資料之類.... 請問份彩色野係乜東東?內容有冇重要資訊?
大家聽日見,五大訴求,缺一不可,光復香港,時代革命,不內訌,不分裂,不切割!
我掃瞄相上載得咗,同家人自拍退地做白底亦得咗。唔得,佢會叫你再上載,咪再影到得為止!
佢係絲,有男朋友好合理,師兄你諗太多...

之前上載同一張相,就有auto check話can't find outline of your head. 之後銳化過張相就無問題!

我依家熟習下新系統,同時準備緊啲文件
睇完doc都唔太明
97後出世
父母本BNO included child填0
係咪玩完?
Thanks
睇完doc都唔太明
97後出世
父母本BNO included child填0
係咪玩完?
Thanks

已完
喺屋企搵到歷史文物
可唔可以影埋填表需知入面有乜內容
I didnt have BNO before, (only the previous passport of BNO), can I get it?
關於警畜制服顏色,我都覺得的確新不如舊,以前軍綠色有威嚴好多,尤其是如果離遠睇到軍綠色PTU真係驚驚地,古惑仔望到都唔敢咁惡,而家淺藍色制服成個大廈保安咁,離遠望到都以為係保安..
Previous passport of BNO姐係咩?
BDTC-HK
Model answer:唔得。
不過呢度有成功例子,亦有人失敗要補交,相信唔同職員有唔同處理標准,請自行評估風險。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞