『薪火Post』BNO續期資訊(51) 英國國會之抵壘政策

1001 回覆
32 Like 1 Dislike
原來係咁,以為都係$140搞掂,多謝指正!
睇DOC
如果我唔見左本bno,又無跟個流程cancel,但我已經剔左話我cancel左本lost既bno,仲要俾埋錢,依家應該點做
有位比你解釋
有咩比咩
一日30版...
咁佢要求你寄文件你照寄去,佢會處理。有額外文件要求佢會再通知。
繼6月後又一個高峰期
聽人講而家申請廁板會要你放棄BNO
唔駛等。無嘢好等。佢個電郵都話你報失咗。 上網整理其他手續,交錢,寄文件。

都係一句,你文件唔齊或佢再有要求,你唔搵佢,佢都會搵你。
邊度聽返黎?
應該要入doc
你的申請不會僅因遞交申請前欠缺副署的聲明書而被拒絕
係!所以我選擇放棄廁板要BNO!............................ (唔好亂信流言)
你的申請不會僅因遞交申請前欠缺副署的聲明書而被拒絕
有,當年bdtc 認受性高啲,始終存在一般時間,而bno係新嘅物體,當年免簽證要逐個傾返,個分別就喺度。
正常要,但唔見皇冠頭風險高,已經有幾個巴絲恨錯難返,所以用副本頂住,唔得到時大不了咪去入境處俾$140。當然有啲人覺得錢係用嚟使嘅,$140唔係錢,最緊要安心,咁呢樣係取捨嚟。
準備同家姐一齊申請
我有睇
只係想開吓佢呢個個別例子嘅詳情啫
https://www.thesun.co.uk/news/9740017/freedom-curbed-hong-kong-nationals-should-be-granted-uk-citizenship-say-experts/
It calls on Britain’s government to grant automatic citizenship rights to the 169,000 British nationals living there.

今日有169000本bno有效?
冇錯
朋友親戚前排搞廁板,入境處見到佢有BNO記錄,就問佢有冇舊BNO比佢做手績,不過佢搵唔到,之後入境處就要佢親戚簽一D野放棄BNO先出到廁板,跟住佢自己搞BNO時填父母資料就驚入境處會查佢父母有舊BNO加廁板(舊BNO都係搵唔到),驚會有麻煩,所以唔敢申請
自膠, 以為多過年頭個數
分FILE
Ok thanks 巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞