[攝影企業] Fujifilm討論區(18)XT20現正發售中

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
已入手 X-T20 1650kit
本身想要1855但佢話要訂同埋唔知幾時有

巴打貼下相上黎啦
水定行

轉頭先 返緊去
係broadway買
巴打xpro2同xt2兩部你地會點揀 好十五十六
巴打xpro2同xt2兩部你地會點揀 好十五十六

兩部都有

講實用我會揀xt2

講味道我會揀xpro2

唔係對rf機有特別情意結既揀xt2
女朋友話要買相機
我想叫佢買xt10 + 1855
依家做緊咩價位
定係有better choices?
女朋友話要買相機
依家做緊咩價位

仲X-T10
一係X-T1 一係就X-T20啦
x-10
想問下襯XF35mmF1.4R定係18mm f2 r好d?
主要都係隨心四圍走,拍人,拍街景

35.4 焦距正中你下懷,但其實仲有支23.4 可以選擇
想問下xt20係咪有反mon
x-10
想問下襯XF35mmF1.4R定係18mm f2 r好d?
主要都係隨心四圍走,拍人,拍街景

35.4 焦距正中你下懷,但其實仲有支23.4 可以選擇

因為我人+景之外,仲會淨街景/風景
35.4係咪perfect?
有ching答好感動

我自己就用23.4影人&景, 35f2掃街, 旅行影景就1024
冇買35.4係因為果陣難搵二手, 同埋貪f2有WR
想買peak design 隻slide lite & cuff for xt series
會唔會多9 魚 晒時間

我有買slide lite,快拆好正。但有啲後悔無買粗果條,少咗個cushion位,掛頸無咁舒服
新手用緊X-T10
入枝XC50-230夠唔夠做?
純粹旅行傍身唔想出XF55-200咁貴

自己上Fujifilm Studio睇下2支鏡影出黎效果點
XC畫質接受到咪XC
新手用緊X-T10

XC畫質接受到咪XC

差2000蚊到 唔差在上埋去啦 TELE 光圈有D細
新手用緊X-T10

XC畫質接受到咪XC

差2000蚊到 唔差在上埋去啦 TELE 光圈有D細

2k再貼少少夠買到枝Samyang 12 f2

你自己都有答案做乜要上黎問
畫質既嘢向來一分錢一分貨
女朋友話要買相機
依家做緊咩價位

仲X-T10
一係X-T1 一係就X-T20啦

$$$$
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞