[攝影企業] Fujifilm討論區(18)XT20現正發售中

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
想問下邊度有平靚正嘅濾鏡遮光罩買

上網搵見到瑩記好似幾乸脷,淘寶個啲可唔可靠

感謝

喺肥花入左 14000 body +23.2 +battery+filter

用開5d3 好想metabone出倒ef auto focus 就正

total 14000定body 14000

一定係total , body 1萬到

kit set?
有無人要支23 F2 連hood行貨?
買左半個月都好似無

連LH-XF35 hood

有興趣 tg?

喺肥花入左 14000 body +23.2 +battery+filter

用開5d3 好想metabone出倒ef auto focus 就正

total 14000定body 14000

一定係total , body 1萬到

kit set?

都話左body
想去少女峰果d 是咪xt20 上雪山會死?

Dchome 巴打就話唔落大雪時影就ok

天氣凍要注意啲電

另外都唔差在買xt2.....
買左半個月都好似無

點連絡

有無tg
買左半個月都好似無

點連絡

有無tg

Add 我telegram : lihkgmh
想問下 如果要影人像 想影全身後面散景。係咪用mm35f1.4係最好?定有其他選擇 依家問左好多間都無貨

利申:窮jj新手XT-10

影人緊係用56.2

全身人像 902
想問下 如果要影人像 想影全身後面散景。係咪用mm35f1.4係最好?定有其他選擇 依家問左好多間都無貨

影人緊係用56.2

全身人像 902

90係好撚sharp 但散景個人覺得麻麻
想去少女峰果d 是咪xt20 上雪山會死?

Dchome 巴打就話唔落大雪時影就ok

天氣凍要注意啲電

另外都唔差在買xt2.....

係冰島完全唔覺有走電
帶左三舊電去,差唔多一日用一舊。
溫度係-5 ~1度之間
上冰川再凍少少

影人緊係用56.2

wesley衛斯理 大光圈35MM F1.6
見隔離post 分享, 400蚊有性價比高
不過金錢有限我會出56.2, 行多兩步就變左35架啦

https://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.1.cVyFeu&id=538610697517&ns=1&abbucket=18#detail
睇落幾抵屌

支33mm 1.6用左好耐
表示要基本sharp最少都2.0(影人[女]另計)
我覺得玩具黎講真係超曬班
利申:xm1

新手9影 不喜勿插
肥花有人放緊一部23號買既XT20 $5000

都係個句 差個幾千蚊直接上top好過
如果幾千都咁憂愁 現階段唔多建議玩相機
儲多個錢先好過

儲多個錢先好過

幾千夠我買多枝鏡
大家都係差唔多成像
睇你自己覺得值唔值為左好D性能同操控同埋平時影相既習慣先上唔上XT2
平有平玩 貴有貴玩

儲多個錢先好過

Sor 窮是原罪 高山低谷

我都未有錢換機
繼續用緊X-T1 但亦完全唔會諗X-T20
手感外觀落差太大 始終二線產品
Budget問題既話 建議遲啲入手/二手/水貨
X-T2 >> X-T1 > X-T20

儲多個錢先好過

幾千夠我買多枝鏡
大家都係差唔多成像
睇你自己覺得值唔值為左好D性能同操控同埋平時影相既習慣先上唔上XT2
平有平玩 貴有貴玩

外觀控表示接受唔到X-T20
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞