[攝影企業] Fujifilm討論區(18)XT20現正發售中

1001 回覆
4 Like 1 Dislike

岩岩入手xt20 3修

講下用後感 d手感 操控果d

岩岩買 過2日拎岀街影下先
但手感真係麻麻 本身我隻手已經細 部機真係握得好唔舒服

其實所有電子野一出都唔值
因為一定會跌價
如果佢唔值6999
咁xt-2值唔值12580

當然唔值個價夠買FF
唔係挑機 (ex xt10 & xt1 user)

你又錯唔晒 我都覺得1萬2唔平
但夠錯入ff 咩

同價位有a7ii, 6d, d610, d750

講對焦xt2羸曬, 講畫質xt2係輸但唔會輸太多, 講操作講手感睇你鐘意analog定pasm, 講樣xt2應該羸開巷

不過我都覺得而家個價太貴, 九千至一萬就接受到, 我係外國特價買加退埋稅九千左右入

講樣其實我覺得A7II都唔差嘅
論操控, 習慣咗富士就唔想返罪大
但有樣嘢想富士改進就係wifi過相, 呢方面真係罪大做得好啲 (利申: 有RX100M3)

貴唔貴見仁見智, 我肥花body買就萬一蚊

佢個wifi成日連唔到, 連左wifi但開app連唔到相機, xt1果陣冇呢個問題

我用XT10時都快過XT2

岩岩入手xt20 3修

同我個dream set差唔多

xt2 + 16 + 56 + x100f

a7rii + batis 18 + fe55 + 90 macro

em1 mk2 + oly 300 + pan 100-400

嗚啊
xt2 要kit定35.4好?
kit就12580
35.4 就10580+3350仲要係水鏡

岩岩入手xt20 3修

a7rii + batis 18 + fe55 + 90 macro

em1 mk2 + oly 300 + pan 100-400

嗚啊

EM1M2個價錢

岩岩入手xt20 3修

嗚啊

EM1M2個價錢

冇所謂, 橫掂而家冇閒錢買

其實所有電子野一出都唔值
因為一定會跌價
如果佢唔值6999
咁xt-2值唔值12580

當然唔值個價夠買FF
唔係挑機 (ex xt10 & xt1 user)

你又錯唔晒 我都覺得1萬2唔平
但夠錯入ff 咩

同價位有a7ii, 6d, d610, d750

講對焦xt2羸曬, 講畫質xt2係輸但唔會輸太多, 講操作講手感睇你鐘意analog定pasm, 講樣xt2應該羸開巷

不過我都覺得而家個價太貴, 九千至一萬就接受到, 我係外國特價買加退埋稅九千左右入

講樣其實我覺得A7II都唔差嘅
論操控, 習慣咗富士就唔想返罪大
但有樣嘢想富士改進就係wifi過相, 呢方面真係罪大做得好啲 (利申: 有RX100M3)

貴唔貴見仁見智, 我肥花body買就萬一蚊

佢個wifi成日連唔到, 連左wifi但開app連唔到相機, xt1果陣冇呢個問題

我用XT10時都快過XT2

APSC同FF 都冇咩好比 自己覺得OK就得
以前用D5100 就會好想上FF 跟住4年前入左部X-E1 之後出左部6D
都係X-E1 陪我既次數最多 始終重量問題 自己又唔係搵食
次次想去影下相 諗到拎部6D出去就會唔想拎 都係拎返部X-E1

部6D 玩左2年10000SC都唔知有冇 賣返出去入X-T2 加枝1024好過
有冇巴打去日本會去睇二手機鏡睇足一日
最後入左Xt20-加18-55玩住先

係邊到入手啊伙記

肥花 $8250

係邊到入手啊伙記

肥花 $8250

咁抵wor 百記做緊92xx

現金價黎 我問蘇記$8650 用渣打卡有回贈應該差不多
點解全新35.4 咁難搵
一鏡難求

琴日先買左支 3400

係邊到入手啊伙記

肥花 $8250

呢個價

係邊到入手啊伙記

肥花 $8250

咁有冇野送啊咁抵 諗住今日買

係邊到入手啊伙記

肥花 $8250

我琴日都係肥花買8490 點解你可以做到8250
N記FF用家想問
雖然知Fujifilm都係玩直出為主 但想問出埋raw汁相會否不智
另外想問3枝長焦鏡 50-140 55-200 50-230你地會點排 (50-140價錢差成截 但對大光圈有情意結
暫時組合想係xt2+50-140+23.4
主要想影風景同snap 間中會影人

係邊到入手啊伙記

肥花 $8250

我琴日都係肥花買8490 點解你可以做到8250

有咩送
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞