[攝影企業] Fujifilm討論區(18)XT20現正發售中

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
x-10
想問下襯XF35mmF1.4R定係18mm f2 r好d?
主要都係隨心四圍走,拍人,拍街景

35.4 焦距正中你下懷,但其實仲有支23.4 可以選擇

因為我人+景之外,仲會淨街景/風景
35.4係咪perfect?
有ching答好感動

我自己就用23.4影人&景, 35f2掃街, 旅行影景就1024
冇買35.4係因為果陣難搵二手, 同埋貪f2有WR

想問23mm會唔會太wide?
我見35.4好似係影專寫咁,唔多影景,影景窄左少少?
想二取其一一鏡走天涯

一機一鏡一定係23 唔洗諗
想試GFX
想試GFX

好貴

諗住黎緊去日本時去showroom試咋
女朋友話要買相機
我想叫佢買xt10 + 1855
依家做緊咩價位
定係有better choices?

仲X-T10
一係X-T1 一係就X-T20啦

$$$$

x-t1都係配1855?
新手想問下
fuji 無反通常係玩raw 定係jpeg直出?
同埋通常AF定係MF?

簡得fuji都係貪佢直出

咁通常定焦係玩af定係mf?
未玩過無反同定焦

呢個係咩問題嚟?
GFX 拎上手比想像中輕,感覺似高階DSLR, 即D5,1D個D feel.

想賣走支鏡,有無人有興趣接手?
12號先買,連原廠金屬hood
行貨

行貨

放幾多?

行貨

放幾多?

我都唔知開幾多好
想問下lightroom同photoshop係唔係未support x-t20既raw

行貨

放幾多?

我都唔知開幾多好

我有意但幾錢先
巴打點解放?支鏡唔錯

行貨

放幾多?

我都唔知開幾多好

我有意但幾錢先
巴打點解放?支鏡唔錯

支鏡係正野,但我買支16.4 ,我覺得個焦距太接近所以先賣,個hood我早幾日先買

行貨

放幾多?

我都唔知開幾多好

我有意但幾錢先
巴打點解放?支鏡唔錯

支鏡係正野,但我買支16.4 ,我覺得個焦距太接近所以先賣,個hood我早幾日先買

依家支鏡2手市價幾多?

行貨

放幾多?

我都唔知開幾多好

我有意但幾錢先
巴打點解放?支鏡唔錯

依家支鏡2手市價幾多?

我都想入手,但係而家支鏡咁新冇話二手市價係咩架,都冇咩人放
你開個接受到既價啦
個hood可以留,之後放35F2用

行貨

放幾多?

我都唔知開幾多好

我有意但幾錢先
巴打點解放?支鏡唔錯

依家支鏡2手市價幾多?

你開個接受到既價啦

lm

放幾多?

我都唔知開幾多好

我有意但幾錢先
巴打點解放?支鏡唔錯

依家支鏡2手市價幾多?

你開個接受到既價啦

lm

我想連埋hood 放,如果賣3200合唔合理?
有 xm1 xt1 xt2
入完t2 就冇想掂過t1, 有冇人收留部t1 body
冇花ga

tg @andycarroll

放幾多?

我都唔知開幾多好

我有意但幾錢先
巴打點解放?支鏡唔錯

依家支鏡2手市價幾多?

你開個接受到既價啦

lm

我想連埋hood 放,如果賣3200合唔合理?

SOLD左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞