[攝影企業] Fujifilm討論區(18)XT20現正發售中

1001 回覆
4 Like 1 Dislike

所言甚是

只係佢重手d 好渣唔少
男人一定鍾意xt2 多d
但加左handgrip 既xt20 都唔差

外殼質地同 evf 大細已經差好遠,當然成像上兩者係冇分別。

睇你想唔想分多4k 買呢2樣野
每人都唔同 有錢就攻頂
無乜錢就買住先 玩熟左幾年後買xt3 攻頂一樣

心水清

我去左showroom 渣過上手
無得否認 xt2 金屬感重好多
同埋手柄位幾正 好舒服
但t20 加埋手柄都唔差既
睇你要求高唔高
有人寧願4k 買多枝鏡 its about the lens not the body
Someone told me

有冇巴打有xt20嘅手柄推薦

咪係MHG 果款 好舒服用左之後

xt20係咪配番xt10嘅手柄就ok
上網搵唔到xt20嘅手柄
thx巴打
新手 買返x-t10定x-20好
同埋係咪兩部都有18-55mm kit set?

你要我放比你
我支18-55 買返黎用兩次就長放防潮
應該都兩年無掂過佢

巴打放幾錢?Tg jet312

已搵 但無人應
新手 買返x-t10定x-20好
同埋係咪兩部都有18-55mm kit set?

你要我放比你
我支18-55 買返黎用兩次就長放防潮
應該都兩年無掂過佢

巴打放幾錢?Tg jet312

已搵 但無人應

排隊 上面巴打唔要嘅放俾我
xt-10 & 18-55
想出枝23.4去旅行/夜晚用 但要5k咁貴

筆直有限咪23f2囉
想入手xpro 二手,淨機三千,買埋鏡應該要六千
定入xt20會好啲

利申:新手
定入xt20會好啲

有新買新,pro1 始終係上一代產物,講緊既係性能已經弱過 x-e2,何況係 x-20。
想問下相機差電可唔可以用手提電話個種差法?會唔會傷電池/機?

即係差電器插電制 跟住用usb線差電

推翻上黎,我試過插過幾秒,部機著燈差緊,但係又驚咁樣會傷舊電池
定入xt20會好啲

有新買新,pro1 始終係上一代產物,講緊既係性能已經弱過 x-e2,何況係 x-20。

X Pro 1個對焦好性感
有無人要支23 F2 連hood行貨?
買左半個月都好似無
有無人要支23 F2 連hood行貨?
買左半個月都好似無

連LH-XF35 hood
想問下相機差電可唔可以用手提電話個種差法?會唔會傷電池/機?

推翻上黎,我試過插過幾秒,部機著燈差緊,但係又驚咁樣會傷舊電池

本身部機預左你可以咁樣差電,
如果你怕咪拎舊電出黎另外差

電腦差好慢,同埋拉條線好易拖跌部機
拎電池差又好煩,日日拎出拎入

你用返電話影相算啦

不嬲鳩差
用最方便既方法
定入xt20會好啲

聽説對焦好慢哈哈
定入xt20會好啲

唔該巴打先 咁我再睇下xt20啦
原來$120個舊 係uv filter ,佢話有保護鏡頭作用,值唔值120同用唔用得過?
定入xt20會好啲

聽説對焦好慢哈哈

對焦咁先係男人的浪漫。

pro1 由 launch 開始既慢對焦到之後經過幾次 firmware 大更新真係睇住佢有顯著改變。
定入xt20會好啲

聽説對焦好慢哈哈

對焦咁先係男人的浪漫。

pro1 由 launch 開始既慢對焦到之後經過幾次 firmware 大更新真係睇住佢有顯著改變。

我宜家係xt20 同xt2 之間爭扎緊
兩部都好似幾好咁
不過如果筆直唔多係咪都係xt20 好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞