[攝影企業] Fujifilm討論區(18)XT20現正發售中

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
我出去玩左xt20 多次
發覺手感真係唔差
金屬感比相多
當然同xt2 比差好遠

捨得買未

Sor 啊成個女人咁 因為我4月尾先去exchange
想諗清楚d先 費時因爲急住買 做錯決定

去exchange就攻頂冇痛苦
去邊exchange?
有無巴絲用緊23 f2 / 35 f2?
有咩評價
鬼佬好壞參半

唔好再提23 f2, 比人水左去買, 根本唔係35 f2既質素 要入就入35 f2啦

23 f2 都唔係好差姐

啲富士大師兄真係垃撚圾,小小野就咁惡

拿, 圖啊, 全部全開F2

35 F2, 最近對焦距離

23 F2, 已經唔係用最近對焦距離

呢張23再近少少

老實講23 F2 對焦一米外係ok, 但一米內真係比唔上35 F2, 一開始係你話35近拍同23差唔多, 近拍唔sharp, 兩支優缺點一樣, 而家圖都比埋你, 35 F2我睇唔出有幾唔sharp, 但23 F2未到最近對焦就已經soft左

當然, 唔同35比, 23個質素都算acceptable

我冇必要吹奏23, 但你話23同35表現一樣就肯定有問題, 仲有就係35 F2平過23 F2, 如果唔計焦段35 F2明顯抵過23 F2, 新手入定焦35會好過23, 至少可以玩埋近拍

一係你都出相黎睇下35同23近拍表現係咪你所講既一樣咁差, 咪再放埋啲唔知邊度既review

信你啦富士大師兄,
你啲試相咁專業,專搵室內仲要影啲識郁既野
相同review 都比過你,人地大大個網頁,
你係唔信咪唔信囉
有人話過XF23 個近拍全開光圈咁樣食得屎,完全不值一提,
所以各位新手記得唔好買XF23 f2
發覺手感真係唔差
金屬感比相多
當然同xt2 比差好遠

捨得買未

去邊exchange?

去UK 實習一個月
之後Stay behind 會去Scotland, Morocco , Switzerland, Spain(Barcelona) , 波圖 , 仲有幾日諗
D景靚到癲

諗起去London旅行時啲嘢食難食到癲
好彩有Pret A Manger
下次再去UK就會去Scotland
有咩評價
鬼佬好壞參半

唔好再提23 f2, 比人水左去買, 根本唔係35 f2既質素 要入就入35 f2啦

post 上黎啦大師

post你老母, 自己入fuji group睇啦懶得再upload

個 group 踢人走既

我從來冇埋過group啲野, 但你想入我可以幫手add你入去

咁撚惡又踢人
已入56.2
如果收二手35.4 會否好不智? 同56焦距接近+56經已有大光圈
定係買個35.2會好d?
想影人像+吸多d景

我係你就一係23F2 一係16.4

仲引人伏23f2有意思咩

乜料?一黎就屌我引人中伏
用緊枝56 正路一係16一係23冇錯架喎
至於23F2係唔係伏自己去試咪知
定位都唔同又要引戰?
有咩評價
鬼佬好壞參半

post 上黎啦大師

post你老母, 自己入fuji group睇啦懶得再upload

我從來冇埋過group啲野, 但你想入我可以幫手add你入去

咁撚惡又踢人

群主清走d 成個月無開tg既人有咩問題
[quote]我出去玩左xt20 多次
發覺手感真係唔差
金屬感比相多
當然同xt2 比差好遠

捨得買未

去邊exchange?

去UK 實習一個月
之後Stay behind 會去Scotland, Morocco , Switzerland, Spain(Barcelona) , 波圖 , 仲有幾日諗
D景靚到癲

下次再去UK就會去Scotland[/b]quote]
Scotland 一定要去isle of skye
普羅米修斯既取景地 超靚

我下個歐洲目的地係Spain/Denmark
有咩評價
鬼佬好壞參半

23 f2 都唔係好差姐

啲富士大師兄真係垃撚圾,小小野就咁惡

拿, 圖啊, 全部全開F2

35 F2, 最近對焦距離

23 F2, 已經唔係用最近對焦距離

呢張23再近少少

老實講23 F2 對焦一米外係ok, 但一米內真係比唔上35 F2, 一開始係你話35近拍同23差唔多, 近拍唔sharp, 兩支優缺點一樣, 而家圖都比埋你, 35 F2我睇唔出有幾唔sharp, 但23 F2未到最近對焦就已經soft左

當然, 唔同35比, 23個質素都算acceptable

我冇必要吹奏23, 但你話23同35表現一樣就肯定有問題, 仲有就係35 F2平過23 F2, 如果唔計焦段35 F2明顯抵過23 F2, 新手入定焦35會好過23, 至少可以玩埋近拍

一係你都出相黎睇下35同23近拍表現係咪你所講既一樣咁差, 咪再放埋啲唔知邊度既review

信你啦富士大師兄,
你啲試相咁專業,專搵室內仲要影啲識郁既野
相同review 都比過你,人地大大個網頁,
你係唔信咪唔信囉
有人話過XF23 個近拍全開光圈咁樣食得屎,完全不值一提,
所以各位新手記得唔好買XF23 f2

垃圾
有咩評價
鬼佬好壞參半

post 上黎啦大師

咁撚惡又踢人

個group唔係我開

不過好過啲人淨係識鳩up同屈鳩人
Dr.Strange巴打諗住一次過比定分期?
已入56.2
如果收二手35.4 會否好不智? 同56焦距接近+56經已有大光圈
想影人像+吸多d景

老老實實23 f2唔算伏, 買佢之前知佢咩缺點就得, 佢影景玩snap都夠sharp, 但講實用就廢左近拍囉 佢係比唔上35 f2表現好, 但個焦距實用好多, 我自己都放左35 f2同23 1.4 keep 23 f2

但前提係比人呃話佢同35 f2近拍表現差唔多所以先決定買佢,因為我用開35 f2所以expect 23 f2近拍唔會差, 點知全開近拍好似鏡片搽左vaseline咁
已入56.2
想影人像+吸多d景

定位都唔同又要引戰?

咁對唔住,係我衰衝動屌錯你
Dr.Strange巴打諗住一次過比定分期?

比就比得起 但感覺上分期抵好多 計埋通帳同埋3倍cash dollar 連贈品 (電同卡) 有機會平過出面細鋪

我去日本前都諗住買但唔知係邊買抵啲
等巴打報告
發覺手感真係唔差
金屬感比相多
當然同xt2 比差好遠

捨得買未

去邊exchange?

去UK 實習一個月
D景靚到癲

巴打食咩難食到癲要食pret咁睇唔開
倫敦撚表示其實好多好嘢食
已入56.2
想影人像+吸多d景

老老實實23 f2唔算伏, 買佢之前知佢咩缺點就得, 佢影景玩snap都夠sharp, 但講實用就廢左近拍囉 佢係比唔上35 f2表現好, 但個焦距實用好多, 我自己都放左35 f2同23 1.4 keep 23 f2

但前提係比人呃話佢同35 f2近拍表現差唔多所以先決定買佢,因為我用開35 f2所以expect 23 f2近拍唔會差, 點知全開近拍好似鏡片搽左vaseline咁

垃撚圾咁大個人睇野唔用腦
講左兩支鏡近拍全開都係有問題,唔係一樣好呀
同埋兩者都有問題唔代表兩支鏡出問題個程度係一模一樣囉大師兄
已入56.2
想影人像+吸多d景

定位都唔同又要引戰?

已入56.2
想影人像+吸多d景

垃撚圾咁大個人睇野唔用腦
講左兩支鏡近拍全開都係有問題,唔係一樣好呀
同埋兩者都有問題唔代表兩支鏡出問題個程度係一模一樣囉大師兄

柒頭35近拍有乜問題? 驗左眼未?
發覺手感真係唔差
金屬感比相多
當然同xt2 比差好遠

捨得買未

去邊exchange?

去UK 實習一個月
D景靚到癲

第一次去果堆Burger & Lobster, Big Easy, Flat Iron, etc
可能我誇張咗 又未去到好難食嘅, 平平無奇囉
但Nando's呢間嘢真係狗都唔屌 試過一次發誓唔會再食
之後食咗啲高檔少少嘅Savoy Grill就ok嘅
但個人覺得點都唔夠法國 / 意大利果啲嘢好食
出張相黎睇下35近拍有乜問題啦喂, 你用把口影相架? 垃圾 同隻含撚貓一樣, 叫人出相就叻, 人地出左就係度9up死撐

捨得買未

去邊exchange?

去UK 實習一個月
D景靚到癲

第一次去果堆Burger & Lobster, Big Easy, Flat Iron, etc
可能我誇張咗 又未去到好難食嘅, 平平無奇囉
但Nando's呢間嘢真係狗都唔屌 試過一次發誓唔會再食
之後食咗啲高檔少少嘅Savoy Grill就ok嘅
但個人覺得點都唔夠法國 / 意大利果啲嘢好食

咁以上各點我完全同意
nandos......只係留學生要嚟緬懷下
法國求其個海鮮拼盤都屌打你英國 意大利好食得嚟又唔貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞