[攝影企業] Fujifilm討論區(18)XT20現正發售中

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
肥花有人放緊一部23號買既XT20 $5000

都係個句 差個幾千蚊直接上top好過
如果幾千都咁憂愁 現階段唔多建議玩相機
儲多個錢先好過

Sor 窮是原罪 高山低谷

我都未有錢換機
繼續用緊X-T1 但亦完全唔會諗X-T20
手感外觀落差太大 始終二線產品
Budget問題既話 建議遲啲入手/二手/水貨
X-T2 >> X-T1 > X-T20

老老77 如果買xt2 可以玩到幾多年?

起碼都4-5年啦

儲多個錢先好過

我都未有錢換機

講緊用到壞/換零件?正常使用最少4-5年
如果講市場
以依家科技發展速度 個人認為約2年

儲多個錢先好過

幾千夠我買多枝鏡
大家都係差唔多成像
睇你自己覺得值唔值為左好D性能同操控同埋平時影相既習慣先上唔上XT2
平有平玩 貴有貴玩

外觀控表示接受唔到X-T20

Feel 到巴打對外觀有要求

外觀冇咩所謂 我尋日上完毒氣室拎過2部上手 都覺得XT20唔係幾好渣
XT2個SIZE岩岩FIT到我手型 XT20就細左少少 突左隻半手指出去
不過都係等多排出哂REVIEW先決定 個BODY趺到10000樓下就可以9沖

儲多個錢先好過

我都未有錢換機

起碼都4-5年啦

我部第二水X-T1(fix左漏光問題既第一水)
sc過萬 荔枝皮都甩甩地但操作完全冇問題

儲多個錢先好過

幾千夠我買多枝鏡
大家都係差唔多成像
睇你自己覺得值唔值為左好D性能同操控同埋平時影相既習慣先上唔上XT2
平有平玩 貴有貴玩

外觀冇咩所謂 我尋日上完毒氣室拎過2部上手 都覺得XT20唔係幾好渣
XT2個SIZE岩岩FIT到我手型 XT20就細左少少 突左隻半手指出去
不過都係等多排出哂REVIEW先決定 個BODY趺到10000樓下就可以9沖

我買果陣都已經係$10,xxx
上個月頭入手

儲多個錢先好過

幾千夠我買多枝鏡
大家都係差唔多成像
平有平玩 貴有貴玩

仲有一點其實好重要 X-T2個mon可以打側反出黎
方便打直影低炒 膝頭負荷可減咁啲
想問下 如果要影人像 想影全身後面散景。係咪用mm35f1.4係最好?定有其他選擇 依家問左好多間都無貨

利申:窮jj新手XT-10

影人緊係用56.2

wesley衛斯理 大光圈35MM F1.6
見隔離post 分享, 400蚊有性價比高
不過金錢有限我會出56.2, 行多兩步就變左35架啦

https://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.1.cVyFeu&id=538610697517&ns=1&abbucket=18#detail
睇落幾抵屌

支33mm 1.6用左好耐
表示要基本sharp最少都2.0(影人[女]另計)
我覺得玩具黎講真係超曬班
利申:xm1

新手9影 不喜勿插

http://m.intl.taobao.com/detail/detail.html?id=10459876479
呢枝仲平 新手想淘枝玩下
35 f2都要2k5

平到咁,我怕你買完覺得倒錢落海
始終一分錢一分貨
咁不如買啲戰鬥頭八羽怪玩啦
再唔係真係儲下錢買支35.4算啦

儲多個錢先好過

幾千夠我買多枝鏡
大家都係差唔多成像
平有平玩 貴有貴玩

仲有一點其實好重要 X-T2個mon可以打側反出黎
方便打直影低炒 膝頭負荷可減咁啲

係 x-t2 其實mij 已經抵貴2-3k 再慳埋錢唔買metal grip 其實差唔多

XT20 MI咩
想問下 如果要影人像 想影全身後面散景。係咪用mm35f1.4係最好?定有其他選擇 依家問左好多間都無貨

影人緊係用56.2

https://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.1.cVyFeu&id=538610697517&ns=1&abbucket=18#detail
睇落幾抵屌

新手9影 不喜勿插

http://m.intl.taobao.com/detail/detail.html?id=10459876479
35 f2都要2k5

我係你就收支二手35.4算喇
想去少女峰果d 是咪xt20 上雪山會死?

Dchome 巴打就話唔落大雪時影就ok

天氣凍要注意啲電

另外都唔差在買xt2.....

係冰島完全唔覺有走電
帶左三舊電去,差唔多一日用一舊。
溫度係-5 ~1度之間
上冰川再凍少少

巴打係xt10?

唔記得講係XE2

影人緊係用56.2

睇落幾抵屌

新手9影 不喜勿插

35 f2都要2k5

我係你就收支二手35.4算喇

用緊

Dchome 巴打就話唔落大雪時影就ok

天氣凍要注意啲電

係冰島完全唔覺有走電
溫度係-5 ~1度之間
上冰川再凍少少

巴打係xt10?

唔記得講係XE2

Xe-2 係WR ?

得X-T系列先有WR 好似係

天氣凍要注意啲電

係冰島完全唔覺有走電
溫度係-5 ~1度之間
上冰川再凍少少

巴打係xt10?

唔記得講係XE2

Xe-2 係WR ?

咁好啦 我上少女峰都無野
遲下再攻頂 留錢買鏡/配件

下枝target係56.2

儲多個錢先好過

我都未有錢換機

起碼三四年,富士出晒名firmware support 好

係冰島完全唔覺有走電
溫度係-5 ~1度之間
上冰川再凍少少

巴打係xt10?

唔記得講係XE2

Xe-2 係WR ?

咁好啦 我上少女峰都無野
遲下再攻頂 留錢買鏡/配件

下枝target係56.2

我xt1 老友就話
不如買住xt20 先 真係想玩落去
就可以等xt2 跌下價再trade in 攻頂
費時3分鐘熱度

如果筆直有限係留錢玩鏡好啲嘅
下支想要長焦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞