[攝影企業] Fujifilm討論區(18)XT20現正發售中

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
已入56.2
如果收二手35.4 會否好不智? 同56焦距接近+56經已有大光圈
定係買個35.2會好d?
想影人像+吸多d景
已入56.2
如果收二手35.4 會否好不智? 同56焦距接近+56經已有大光圈
想影人像+吸多d景

XF23 1.4 ?
有無巴絲用緊23 f2 / 35 f2?
有咩評價
鬼佬好壞參半

唔好再提23 f2, 比人水左去買, 根本唔係35 f2既質素 要入就入35 f2啦

post 上黎啦大師

post你老母, 自己入fuji group睇啦懶得再upload

個 group 踢人走既
已入56.2
想影人像+吸多d景

我係你就一係23F2 一係16.4
有咩評價
鬼佬好壞參半

唔好再提23 f2, 比人水左去買, 根本唔係35 f2既質素 要入就入35 f2啦

post 上黎啦大師

post你老母, 自己入fuji group睇啦懶得再upload

LOL
有冇師兄可以分享下xt-2心得~

小弟有xt-1, 升xt-2會唔會太傻
有咩評價
鬼佬好壞參半

23 f2 都唔係好差姐

啲富士大師兄真係垃撚圾,小小野就咁惡

拿, 圖啊, 全部全開F2

35 F2, 最近對焦距離

23 F2, 已經唔係用最近對焦距離

呢張23再近少少

老實講23 F2 對焦一米外係ok, 但一米內真係比唔上35 F2, 一開始係你話35近拍同23差唔多, 近拍唔sharp, 兩支優缺點一樣, 而家圖都比埋你, 35 F2我睇唔出有幾唔sharp, 但23 F2未到最近對焦就已經soft左

當然, 唔同35比, 23個質素都算acceptable

我冇必要吹奏23, 但你話23同35表現一樣就肯定有問題, 仲有就係35 F2平過23 F2, 如果唔計焦段35 F2明顯抵過23 F2, 新手入定焦35會好過23, 至少可以玩埋近拍

一係你都出相黎睇下35同23近拍表現係咪你所講既一樣咁差, 咪再放埋啲唔知邊度既review
有咩評價
鬼佬好壞參半

post 上黎啦大師

我從來冇埋過group啲野, 但你想入我可以幫手add你入去
真係唔明點解要做fanboy, 啲器材好咪好唔好咪唔好囉 你估真係富士冇爛鏡咩
已入56.2
想影人像+吸多d景

一係企後 一係入23
真係唔明點解要做fanboy, 啲器材好咪好唔好咪唔好囉 你估真係富士冇爛鏡咩

我好彩用開果啲都算係咁
周圍都無35 1.4行貨,如果去百記訂是否不智?因為百記staff都答唔到幾時會有貨
萬成有現貨 價錢差400到
利申: 問哂有係price報價既舖頭
我出去玩左xt20 多次
發覺手感真係唔差
金屬感比相多
當然同xt2 比差好遠

捨得買未
已入56.2
想影人像+吸多d景

我係你就一係23F2 一係16.4

仲引人伏23f2有意思咩
周圍都無35 1.4行貨,如果去百記訂是否不智?因為百記staff都答唔到幾時會有貨

見到肥花有支35.4賣緊$2100

試下問下細商場百記 有意想唔到收獲

佢話check左全線

見到肥花有支二手35.4賣緊$2100
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞