大家睇嚟都唔明張超雄單嘢鬼喺邊

709 回覆
1819 Like 610 Dislike
用下個腦思考下先啦
其實真係唔應該係咁嘅時機搞
萬一政府收貨就轉移到視線
而家當務之急係5大訴求
政府問題大到係必須重組先解決到
我覺得如果台灣主動出聲搞會好好多
左膠接受階段性勝利都係獨立事件黎
唉,政治現實
大家追求嘅野不同
分化2.0
頂你
泛民班老屎忽不嬲都好想同勇武割蓆架啦,
不過係鑑於時勢唔敢開口啫,如果唔係71立法會都唔會衝出黎做人盾啦
雄狗好明顯知道721會出事先搞單咁既野出黎
你就攪散
唔好理佢係咪鬼,我同意依個post
我地講既係五大訴求,不是單一逃犯條例!
push
呢個真!!

其他都係廢話、分化手段
仲要一班人擺明spin去修例度,拎高地,好on9
其實唔會畀左落台階政府

政府一直唔同台灣移交,係因為中共唔可以簡接認台灣係獨立國家

政府根本唔會應承

張超雄好明顯要搞鳩佢地,等林鄭保皇黨兩面不是人,削弱佢地嘅認受性

反而係成為爭取雙普選嘅彈藥
左膠唔係用腦諗野
陳同佳案遲住都要拆 無謂死攬住佢 咁同林鄭有咩分別 而且搞掂左依單案 仲有另外四大訴求 而且林鄭九成都唔會接受張超雄個方案 條仆街要認輸一早就認左啦 單次個案一開頭就有人提 佢咪又係一副wfc嘅樣
拎主權,成立臨時立法會,寫憲法
其實我越黎越唔明你地諗咩,即係其實你地既目標係推翻政府?

如果可以幫政府變得更好,更附合我地一開始想追求既原則,咁有咩問題,究竟依家係邊個本末倒置?
有冇諗過我地接受左呢個階段勝利版本修例就會冇左美國支持 咁我地就可以步委內瑞拉後塵
睇黎唔明嗰人係你
林奠已經係記者會講過
香港係唔可以同台灣有任何直接聯絡
無論條款如果
都一定要經大陸去傾
留意字眼

讓香港可以與大陸或澳門以外的地方互交逃犯

問題黎喇
- 條文中, 應該點寫台灣既身份?
- 中國唔會承認台灣係主權國
- 台灣只會喺大陸承認佢係主權國下先會傾
- 香港如果跟張超雄講法, 即係承認台獨(台灣不是大陸)
- 唔跟, 即係直接揭穿比市民睇, 政府跟本從來冇諗過殺人案,所有嘢都係為大陸政治利益!
佢本意係好
但係777剩係肯做佢個方案 唔理五大訴求
咁又如何?

又需唔需要進一步證明佢個初心唔係想搞掂陳同佳案先?

如果佢接納咗方案 唔可以吹做證明自己初心真係為咗陳同佳 但因為民意 所以依家先退一步?
各位巴打絲打, 泛民班議員佢有佢地搞未得囉
陳同佳案點都要處理架
唔解決到十月一放佢出黎, 政府就有把柄屈我地搞到放人
而家提出反而可以迫政府出黎回應
呢個根本就係利箭黎
點解唔做AR?
大家唔記得兄弟爬山, 各自努力, 不分化不割蓆?
齊上齊落, 要贏一齊贏, be water!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞