大家睇嚟都唔明張超雄單嘢鬼喺邊

709 回覆
1819 Like 610 Dislike
慳d啦3 毛
露底了,建制打手
推 721出黎呀香港人
正解
理撚得佢乜撚嘢方案

移交係後話

依家個stage已經去到5大訴求
返返去玩條例做乜撚?
如果民間做到野 係咪更加凸顯政府無能?

比彈藥政府哩個point唔多成立
你都痴線,解決唔到件事對抗爭者有咩壞處?幫政府解決到個問題壞處就多的是
果班係打手黎,佢地永遠都要迫人撐泛民,如果你屌親泛民就亳無理由地屈你係五毛,班泛民打手地根本同真正既五毛冇分別,真正既分化撚係佢地!
睇黎好多連登小朋友唔知5年前發生咩事
5年前,一樣有班義士衝立法會,張超雄一樣關鍵時刻阻住你衝
比班小朋友睇下先
https://www.youtube.com/watch?v=aDqEPxCqLvM
證明到777廢>落台>普選
有咩問題
就算我當你係撒回
仲有[black]成立獨立調查委員會
釋放義士
撒回暴動定性
落實雙普選
[/black]
叫泛民咩都唔好做就最好
單次引渡係3月果時已經提出
係林鄭話無可能事
如果而家做到
其實係大大把車落林鄭到
缺口?
香港人人清醒啲好唔好 !
我地係要雙普選 !
吓?
幫政府?
我覺得佢係反而大大把星落林遵度

你之前話要申張正義呀嘛
而家草擬個你之前一直ignore嘅方法
而仲証明咗係可行

你唔做
等同你之前話咩家屬好可憐乜乜柒柒係交戲

你做
等於點解你之前一直拒絕呢個方法?即係你實際係只係想送中啦

根本係令佢左右做人難
同埋仲有好多港豬係相信林鄭係因為公義而做
根本而家嘅政府就信唔過,黨派都係為咗自己嘅利益去做嘢。難得今次有機會令政府跪低,點解我地要俾機會政府/出賣香港人嘅人再次玩弄我們?
(逆向思維)如果我係建制派,點樣利用張超雄嘅草案
https://lih.kg/1328880
點解會係細怪
首先要搞清楚 佢哋呢個修訂係唔會抵銷政府嘅修訂
政府如果接受咗佢嘅修訂
即表示更加冇理由唔撤回自己個濕鳩修訂
仲顯示到原來搞咁多嘢都係因為政府無能
一早咁搞咪得囉
直擊佢嘅管治威信
衝爆立法會仲車唔夠?二百萬人仲車唔夠?
屌!同你講道理就俾人話三毛!咁你同老共想人滅聲有乜分別!?

事實係大家聚焦緊五大訴求同真普選,張超雄突然話搞一次性引導。問心,你覺得佢背後嘅目的係乜嘢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞