大家睇嚟都唔明張超雄單嘢鬼喺邊

709 回覆
1819 Like 610 Dislike
泛民咪使旨意搞散呢場運動
泛民打手湧曬出黎
張超雄係仆街無誤
所以成立委員會根本唔係我地要嘅野,我地要嘅係真普選!
唔實現真普選獨立調查幾多次都係用嚟維穩,唔會查到所謂政治工具嘅黑幕
依家場社運係唔承認政府合法性喎 唔係駛乜參觀完立會又接人放工 冇講過革命係要一係就比普選 唔係就一直隨機遊擊佔領

泛民成功左777接受議案咪啫係政府正名左係開明聽民意 原本只係反送中嘅人咪當完左 民氣都消埋 美國見你接受offer咪當港共管治有效咪唔會再幫你

邊個唔想幫潘家人,但係因佢地而事敗賠上全香港福祉嘅我唔會用呢條例嚟賭

依家所有行動就係基於政府違憲而出師有名 比全世界知香港人冇民主香港就一直亂落去 直到有普選新政府為止 到呢一刻仲覺得港共合法兼未清楚社運定性就真係邏輯有問題

俾佢地上咗位
都只會做返而家建制派啲仆街野

真係醒咗嘅人,仲未夠多
我地既目標係五大訴求呀!!
唔好失焦!!!
其實係咪我理解錯?
行政特辦唔係仲恐怖咩...
等間香港同中共行政特事特辦.........

會覺得有法可依點都好d
就算叫做創咗先例,之後都要係同謀殺一樣咁嚴重嘅罪行 & 都係台灣,就算中共想攞黎擺龍門,都要經立法會再傾。

ps 個人覺得AY 個方案最好但被否決
張超雄就係下個湯渣華
機會唔係成日有
咁陳同佳案呢?大家要公義要民主 但係no one give shit to his case 我地有咩資格去爭取其他野 點解要放佢走
你依家咪攪緊散囉
source有線話係一次性喎
我地支持民主未來 冇啦啦搞返單殺人案比政府維持佢地嘅初心到底係為咩?!
就算係自己人嘅意見我地都可以反對,呢啲唔係分化,係分析咩先對自己有利,好嘅留低壞嘅剔走
欣賞你肯收番捉鬼呢樣野

不過我覺得呢件只係一件小事,唔會話搞散個運動咁誇張
咁易散7.1已經散左啦,你要對香港人有信心

但我覺得個post 已經比人帶左風向去捉鬼
場運動已經演變性改革/雙真普選,係想香港政治上既徹底改變
而家走返回頭路做乜撚?
咪撚再屌張超雄屌唔知乜水,集中返去推7.21!!!!!
佢只係真心膠
唔好咁啦
佢已經道左歉
push
大家可以睇依個post 個論述清晰好多

蕭邦仲:當事件被失焦冷卻,示威者就會如同成為政治鬥爭下的犧牲品。
https://lih.kg/1328577
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞