大家睇嚟都唔明張超雄單嘢鬼喺邊

709 回覆
1819 Like 610 Dislike
真相從來都係越辯越明
班人一比人challenge就一句不分化車埋去當贏左
一係就拉熱狗以前點點點
泛民以前督灰 割席 賣香港全部做齊
又忽然無人記得
點會係維持初心
依家係要證明佢個初心原來係咁簡單就解決到
但係政府偏偏要搞咁大壇屎出黎

不過追左幾個post
我都明有人既睇法係 部份人會係單次移交之後就唔再出黎 因為佢地根本唔care雙普選 真民主
其實我唔係好理解你既觀點

1, 反對目的,係反送中,唔係反逃犯移交,唔係反送台,反送英

2, 對政府不信任是源於大遊行後,政府漠視民意,暴力施政,暴力立法;
因為行政立法機構既不公不義態度,而不信任政府同立法機關既制度,希望改進民主,所以最後先出現雙真普選呢個訴求,希望透過 民主進程 或者公投 解決依家既矛盾

現在佢個方案或者唔係完善,但絕對唔係鬼

1, 唔包中華人民共和國

2, 門檻仍然好高

3, 每次申請移交除左法院仲有立法會

可否講清楚,到底你係反送中,定係反移交逃犯先?
唔好理其他人了 堅持5大訴求 721維園見
對唔住 我字眼係用得唔好 唔應該指控佢係鬼
但佢做嘅嘢我並不認同及理解
咁我地啲義士呢?
唔洗理?
其實香港已經好撕裂
政府就好垃圾日日歸縮靠林奠死得啦
我地要自救做d野/平息民憤
俾落台階政苦總好過而家咁
毛澤東:「誰是我們的敵人?誰是我們的朋友?這個問題是革命的首要問題。中國過去一切革命鬥爭成效甚少,其基本原因就是因為不能團結真正的朋友,以攻擊真正的敵人。革命黨是群眾的嚮導,在革命中未有革命黨領錯了路而革命不失敗的。我們的革命要有不領錯路和一定成功的把握,不可不注意團結我們的真正的朋友,以攻擊我們的真正的敵人。我們要分辨真正的敵友,不可不將中國社會各階級的經濟地位及其對於革命的態度,作一個大概的分析。」

勿分化,勿內鬥,集中火力對準林鄭同中共!!
仲有條會員pccf仲好笑
扮好人講咩不分化

飯民操縱起碼50個假acc不停老屈批評者又唔見條友出聲
同意 終於有人明 ay個方案幾好 但比政苦ban
毛澤東:「誰是我們的敵人?誰是我們的朋友?這個問題是革命的首要問題。中國過去一切革命鬥爭成效甚少,其基本原因就是因為不能團結真正的朋友,以攻擊真正的敵人。革命黨是群眾的嚮導,在革命中未有革命黨領錯了路而革命不失敗的。我們的革命要有不領錯路和一定成功的把握,不可不注意團結我們的真正的朋友,以攻擊我們的真正的敵人。我們要分辨真正的敵友,不可不將中國社會各階級的經濟地位及其對於革命的態度,作一個大概的分析。」

勿分化,勿內鬥,集中火力對準林鄭同中共!!
尊重樓主!大家推番7.21既post!! 7.21 先最緊要!
訴求其實係包袱,越多訴求,就越易俾人削弱、分化同失焦。

其實逃犯條例已近尾升,今日建制派空群而出係咁放風,就係想為做個好人型象,為社會降温。即係民建聯最興嘅手段,人地做晒野,佢就仆出嚟拎尾彩。

張超雄等人應該係想趁降温之前,將訴求重新集中,特別係去成立獨立調查委員會方面,全面深入調查係邊個話要搞送中嘅,仲有警察濫暴問題。越早證實警方濫暴、戰術出錯,對被捕義士就越有利。而且可以由警權過大、中共無視一國兩制呢啲問題之上,推去重啟政改嘅路線。
人哋就係玩緊政治屌緊佢個初心 解決緊個問題 點會係幫緊政府
有好有唔好啦 不過時機真係有啲差
好多市民係因為反送中而出黎
咁樣搞掂咗應該會流失好多人上街
更俾咗個好機會林鄭洗白 我而家聽你地意見喇改善喇乜乜柒柒
唔好咁單純係度諗可以落佢面
而家有部份人已經接受左「袋住先」

但係黑警問題一日未解決社會只會更嬲

即使佢地係鬼都分化唔到我地
其實係架 不過起碼都可以挫黑警銳氣
最終目的一定要係雙普選
張超雄先係分化嘅仆街,你哋自己搵下佢往績就明
我覺得可以兩睇

1. 佢建議政府咁做,如果政府唔跟,就代表政府嘅「初心」係假,送中為實

2.但同時如果政府真係跟住咁做,就會影響到運動

不過老實講,泛民其實都唔會想去到成立臨時政府嘅一步,到時太多不穩定因素,佢哋有機會失去而家咁嘅地位,所以我哋今次運動咁著重冇大台就係咁解,雖然同一陣線但佢哋做大台一定會解決件事》支持度上升,多過真係洗牌重新嚟過。
你真係咪撚quote毛魔
將舊朋友變新敵人佢強項
佢哋嗰套咪就係群眾大會去到最高點
自知無可能吸到新血,例如警察無可能支持示威者

大玩騎劫散水打散成個抗爭
雨傘玩過一次, 結果前線比群眾遺忘左一律重判
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞