大家睇嚟都唔明張超雄單嘢鬼喺邊

709 回覆
1819 Like 610 Dislike
721 街頭見
我地唔係要撤回咩? 咁修咩定?條例都要收皮點解要拎返出黎搞?
話我3毛都係咁話 我完全唔明點解連登咁多人support
而家走出黎拎高地有乜用 點解唔係堅持訴求無論點都唔可以比送中生效
大律師公會條片大家係咪唔記得 現有機制係能夠完成移交
單次咁又點 比佢過到 下次有個建制既走出黎又話單次移交某個人
咁點算? 而家就係連小小漏洞都唔好比佢有 所以先一直話撤回啊
要達成終極目標唔代表要放棄實現細目標/短期目標
獨立調查委員會之類嘅目標同樣道理唔應該放棄
只要唔好炒熱呢單野將支線任務當係主線任務就得

p.s. 其實AY果個方案最好 不過現階段應該focus返721
無謂再響啲枝節晒時間
唔理佢真心定假意啦,唔猜測動機,因為陰謀論對事態發展無咩作用

主要兩點我認為唔應該支持佢嘅建議
1. 轉移焦點: 件事源起的確係單案件,但發展到呢個地步就遠遠超出呢個範疇,再討論方案都係會模糊焦點,應該集中返五大訴求

2. 增加政府合法性: 正正係行政立法機關都無辦法有效運作,先令政府陷入管治危機,先有籌碼可以提出訴求,邊有可能倒返轉頭幫佢拆彈,增加佢認受性架!

總之全力谷遊行,唔好俾任何人有音或無意轉移視線啦
勿分化,勿內鬥,集中火力對準林鄭同中共!!
好心張超雄同其他人唔好走出黎諗住搵野做扮終結者啦
得7婆一個人解決到問題㗎咋
張超雄係有可能越幫越忙,但係我哋仲有冇本錢玩內部分化?

覺得佢做得唔啱咪指正囉,係咪要一嘢就話佢係鬼?邊個更加似鬼?
可以並行 我地訴求都越黎越多 如果集民間智慧都解決到陳同佳案 證明到香港人民智高 有利思考討論任何前途方案 同突顯政苦無能
樓主唔好再講呢單野啦 會俾人咬係咩熱狗打手分化泛民架
十分之同意
張超雄唔該收收皮先
呢個草案好容易會變成先例
令到其他人可以俾人一次性移交去中國
我都唔贊成張超雄而家出黎搞,幫對家執屎
等如撐警太遊行搞到烏煙瘴氣你出去幫人執垃圾一樣

但佢係6月20號已經向政府提交單次引導返台灣既方案,即係暫緩之後個日,係時間上又合理喎

而家出黎講係咪只係証明政府成個月都冇做過實際既野去幫潘生潘太?
對唔住 係我錯 唔應該指控佢係鬼
不過我唔認同 理解佢做嘅事 只係希望大家留意思考

721街頭見!
總之流水抗爭一定要堅持下去,唔可以被泛民搞散,泛民現在的做法根本就係承認政府合法性和給下台階。再被泛民搞,民憤和五大訴求就會消亡,而家最好就無視泛民和繼續抗爭,一係屌到泛民收番建議
個世界唔係話爭取公義,某d公義就可以放埋一邊先,公義冇分先後ok?
721 街頭見!
Agree
不能同意更多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞