大家睇嚟都唔明張超雄單嘢鬼喺邊

709 回覆
1819 Like 610 Dislike
你咁講,陣間又俾泛民打手屈毛,話你係分化撚
真係要百屌先成材

人地去搵建制,關你鬼事。建制同政府鬼打鬼,自己就衝出黎柒,俾乜鬼建議
唔該唔好膠化「不分化」
原意只係和理非唔會同勇武派分化,但係張超雄係咁嘅時間搞單咁嘅嘢出嚟,政府有位入,幫政府開脫,咁樣唔係各有各做囉
就算唔話佢係鬼,都要話佢係豬啦
支持派泛民嘅就係打手?
好屈打手啦on9三毛狗
呢度啲人係唔係都鬼、三毛、共諜、收共產黨錢,仲有好多正評支持喎
你又唔話下佢哋嘅?
依家建制不停利用輿論 針對民主派容許不公義事件發生
張超雄都係用私人法案將法律漏洞補返 而且法案佢可以有收回權力
而且AY 個域外法權唔得 張呢個都未必可以做到

你地作為抗爭者
立場上覺得民主追求可以在公義之上
送中過左就過左,可以犠牲為死去女仔追究既權利

但佢地作為議員希望兩全其美
一方面解決女仔家人問題
另一方面防止建制再借機製造輿論
路線係有唔同 但站在佢地立場上都無錯
點解仲要分化黎分化去呢?
現階段民意下 送中根本無可能發生

林鄭要做 絕對有能力二讀三讀再強推
你地又何必要驚 你不如成全佢兩全其美既提議仲好
你唔同意都不分化 不割蓆 為大局著想啦
諗起呢度有個post叫人唔好再爭拗撤回字眼,有條友回我話爭取普選係轉移視綫,唔係反修例會得唔到民意支持,仲話畀人騎劫咗佢會即刻quit喎
我真係唔知呢啲友係鬼定係乜,但就疑似係本民青支持者(好明顯泛民支持者都唔會咁講)
自從張超雄嘅修訂案出咗之後不單止令到好多人軟化立場,而家甚至五大訴求已經無辦法聚焦到個議題,因為一直叫撤回,點解無啦啦提出修訂。
其實點都要解決依件事去證明根本唔需要送終 依家有方案提上立法會如果通過大粒墨條撚樣可以去台灣食子彈 又證明到林奠大話連篇 如果建制否決文宣大把子彈去小柒佢地同政府
咪就係所謂嘅永續抗爭,做反對派做到退休
仲撚大鑊過永續基本法
要推
楊岳橋 係域外法權同日落條款

張超雄係修訂逃犯條例,好大分別
唔想分化,但係NOT THE RIGHT TIME,張超雄ON99
17:00已過,停
泛民打手一言堂
我反而讚成張超雄既個提議 但一定要等雙普選實行左先 香港完全民主後再做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞