大家睇嚟都唔明張超雄單嘢鬼喺邊

709 回覆
1819 Like 610 Dislike
陰謀論啲黎講,分分鐘佢暗中已經同港共DEAL好先敢提出黎
如果搞掂左,你地成個月黎所有野就白費,更加唔好提釋放義士,雙真普選呢兩個最撚緊要既訴求
佢地唔可以信,我地係要做利用既地個個,而唔係比佢地用完即棄
[勿中伏] 唔好糾纏喺張超雄陳同佳度,要聚焦返去五大訴求度!
https://lih.kg/1328691
我為字眼上用得唔好道歉 唔應該話張超雄鬼
但我唔認同 理解佢做嘅事 都係想提醒下大家注意

721 金鐘見
得一想二班政治潔癖撚咪嗱嗱聲同你切割囉

7月1果時條仆街
自己諗啦
班仆街老泛民根本同2014年一撚樣
Push
一單還一單
如果呢條垃圾例係2014年推
你覺得d人夠膽沖立會 遍地開花?
仲係金鐘唱今天我咋
跟本而家香港人政治先岩岩覺醒
點樣一步到位呀?
睇左now佢地見記者未
而家嘅民意仲只係單純針對逃犯條例咩
要散嘅早喺宣佈壽終正寢嗰時已經散咗啦

更何況仲有社會信制體制同燈柱呢啲point可以煲大佢
而我哋嘅目標係雙普選
點會令到啲人唔再出嚟?
呢個post啲正負評完全係兩個世界,唔怪得泛民咁驚
唔信佢哋嗰套就話係熱狗分化,當晒普羅市民都係冇腦唔識自己分析,繼續想玩家長式政治,跟佢哋嗰套就係啱,唔跟就係鬼
五大訴求!
不分化 不割席 不篤灰!
張超雄收皮啦!
佢意思係話陳同佳案唔關抗爭者事嫁
放返佢出黎周街走wfc
我抗政府咋
台灣最大可能唔俾你過
就算俾你過都係過得一次 台灣人唔係on9 掌權個個仲係蔡英文

泛民重提 又係逼林鄭又要重新面對
林鄭做又唔係 唔做又唔係 只有兩條路:
1. 過到 ( 無原因去繼續修例 )
2. 私人法案都唔簽 唔當一回事 (違背初心)

強大民心反對下
建制一黎無膽做 二黎就算想改張超雄都可以收回草案

立法會議員可以個別地或者聯名提出法律草案,唯獨佢地提出既法律草案要唔涉及公共開支、政治體制或者政府運作。如果係涉及政府政策既,在提出之前就必須得到行政長官既書面同意
exact7ly
淋病建制要既係功勞
過左呢份野有乜功勞呀
成班真係信初心論呀?
好撚啱終於有人同我一樣諗法
自己諗
成件事無啦啦咁大熱度就好鬼啦
我理得你支持定反對佢啊
唔好再推埋d廢post好唔好?
其實我都記得ay有講過佢之前都有寫信提私人草案
去解決陳同佳事件 並唔係琴日第一次提出
只係政府一直無理到

我睇法係 佢地只係想解決林奠所謂既初心
如果林奠唔聽 就係明顯話俾公眾聽
佢初心唔係為姓潘既攞公義
如果佢聽 就變相話俾我地知
根本無送中修例既必要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞