大家睇嚟都唔明張超雄單嘢鬼喺邊

709 回覆
1819 Like 610 Dislike

就算佢係隊友,都係好撚豬嗰隻,理應被屌
根本提出嚟已經係幫緊港共, 起碼已經响連登令到我地拗一餐.
好多人聽到佢嘅修訂已經軟化立場
咁咪就係你今次你case by case比台灣
人哋下次點解唔可以case by case比中國?
有咩理據站得住腳?
泛民打手做到咁撚樣衰
咁你想運到幾時 有得解決唔好?
講係冇用的
實質係咁樣
當日衝立法會
佢地係真係保護立法會
阻止義士衝入去
呢啲都係事實

如果佢講你就信
咁當初林鄭同政府都話修例唔係送中
咁做乜你又唔信呢?
做鬼梗係同你講佢唔係鬼嫁啦
但要睇佢做亿野同影響係點嘛
大家都唔洗拗... 專心7.21 吧!
7.21 維園見!!
成場抗爭已由「反送中」轉化到5大訴求缺一不可
張楊尹(包括工黨,公民黨,民主黨所有傳統泛民光譜)忽然幫政府拆彈

屌人化分果d唔該諗清楚成件事,究竟係邊個「同路人」想起大家尾注?!
就係專屌柒你班鳩毛三毛
岩呀,所以張超雄方案係解決陳同佳案,唔會影響民眾對五大訴求ge決心,不存在所謂分化我地ge位,因為五大訴求處理ge係近月所有民憤
Fact check:張超雄係提出單次個案方式移交
https://lih.kg/1327940
其實張超雄呢個議案係分化香港人,一邊人支持修例,令一邊反對
而家叫佢做份內事你都話係落台階
咁乜嘢都唔使做啦
叫佢撤回原本方案
同通過新方案係冇衝突
泛民又維穩 保議席
廿年都係咁
咩普選個d野佢地根本唔重視
此言差矣
真係好多人仲用「初心論」講潘生潘太好慘
政府係真心想幫佢哋
包括我屋企睇大公報既深藍老豆
直到我扔咗01篇嘢俾佢
我話AY嗰班幾個月前一早講過加日落條款或域外法權啦
佢即刻無聲出

老豆之前仲鬧緊示威者執着字眼,掛住搞事,話政府已經讓咗步。
尋晚竟然屌鳩鄭若樺,話今時今日政府死都唔肯用撤回仲好意思叫人唔好執着字眼即係辣㷫市民。

我為字眼上用得唔好道歉
唔應該話張超雄鬼
但我唔認同 理解佢做嘅事
都係想提醒下大家注意

721 街頭見

大家可以睇依個post
個論述清晰好多

蕭邦仲:當事件被失焦冷卻,示威者就會如同成為政治鬥爭下的犧牲品。
https://lih.kg/1328577
冇政治智慧做乜嘢政客?難道香港嘅命運就掌握在一個沒有政治智慧嘅人?佢一提出修訂已經令到好多人嘅立場軟化,所有嘅抗爭活動都係源自於反送中,咁而家佢傾好咗即係同國際講承認香港人已經同政府傾掂左,仲邊度有動力提普選。
對呢個政府 立法會已經無信心
再跟佢地遊戲規則玩
香港人會係大輸家
繼續被佢地出賣
政府唔肯就變左大家拖到人地放返出來。

你依家係要為自己平返左先再為人地姓潘的,我覺得咁樣唔太好

就算幫完姓潘既我都唔覺得係放生政府,因為你更家大條道理話政府無能同固執
屌,比左負皮
最慘係林鄭都可以識玩,佢就算照ban張超雄,
但玩語言偽術,大可以走返出黎講多次the bill is dead,
到時張超雄個角色係咪反而會變成我要條例修訂,唔要壽終正寢?

所以我就覺得雄哥咁樣玩,其實係玩緊自己同抗爭者喇
不過我講埋呢幾個鐘就專心去721算,堅守"不分化",
一陣又有人話分化咁樣討論都叫分化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞