大家睇嚟都唔明張超雄單嘢鬼喺邊

709 回覆
1819 Like 610 Dislike
想問下大家由6月到而家我哋做咗咁多嘢 個目的係咩?
最最最主要目的係要拎返主權 要雙普選

明明已經打到政府 立法會 冇哂威信 失效
甚至有人提議話要立臨時政府 寫憲法

我就真係唔明點解要幫政府做埋佢份工 吹彈藥俾政府
幫佢諗埋點解決陳同佳案 仲要講明唔怕政府拎去用
假若政府跟佢個方案 咁咪俾到佢有落台階囉
仲未計條修訂帶嚟後果同影響
本身可以行政單次解決嘅嘢點解要修訂
就算係冇包中國同澳門都好

張超雄咁做根本係軟性維穩 將個目標本末例置咗
希望大家真係諗清楚 到底我哋係想爭取咩
我唔想又一次場運動被人搞散
[7.21 遊行] 好撚重要 必需置頂!!!!!!!
https://lih.kg/1327475
如果照你講法

成立獨立調查委員會 = 幫政府做野 = 俾彈藥佢 = 幫佢打工?

邏輯唔岩喎
其實
1. 林鄭唔肯嘅話可以屌佢用意初心
2. 林鄭肯嘅話可以屌佢點解當初唔用呢個方法

可惜比機會西環就借機分化
上網要帶埋腦,而好多連登仔都冇
我想問如果草案行得通嘅話 唔係即係揭發當初政府呃公眾; 唔係仲大鑊咩
而家係幫政府諗埋個方案係點呀 本身係政府工作
就好似成立獨立調查委員會 點成立 查啲咩理應都係政府工作

佢唔做係因為要攪警大家都知
但條修訂你又點知佢會唔會棄卒保車
行政單次已經行得通啦 台灣咪講過 使鬼要修訂咩
同意樓主觀點

有一班人覺得收貨了

要告一段落 (假設政府釋出善意比佢討論修正案)
That's the point
賤你老母閪 要屌就屌支共港共啦柒頭
其實佢肯既話可能會令好多人覺得件事告一段落
部份地解決問題
未必再咁全力支持示威者既行為 ex攻立法會
同埋張超雄正式上位做大台
話唔定要示威者聽佢支笛
唔好理佢就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞