大家睇嚟都唔明張超雄單嘢鬼喺邊

709 回覆
1819 Like 610 Dislike
講真,大部分人只會睇表面嗰浸
張超雄呢刻推出嚟,政府接受咗嘅話
啲人就會覺得已經贏撚曬
啲人行出來只係意識到條條例對香港嘅法治有幾大嘅危害,想阻止條條例
最多追究埋警察濫權
嗰啲咩雙普選,咩社會信用,啲人根本唔知做緊乜,亦都唔會想掂
出嚟行過,參與過,覺得自己出咗一分力就算㗎啦
好似好有政治觸覺,好叻叻豬咁,自我感覺良好就得
200萬人裡面邊有咁多人會堅持到去爭取雙普選
泛民我真係信唔落,但係呢一刻始終坐埋同一條船
721咁重要,我真係睇唔透呢一個timing推出嚟係想點
推,明白
件事一早已經上升到反政府,陳同佳/修例問題要等待立法會同政府有翻合法性先可以再作討論
首先我唔知你所謂好多人軟化係邊到得黎第二我就咁睇呢個post,無論支持修訂/唔支持修訂,對五大訴求決心都冇改變,何來分化
我覺得修訂同五大訴求可以同時爭取
唔撚理佢係咪鬼
依家對準621先
熱門咁多post分散哂
唔好講咩好撚豬 冇政治智慧啦
為左永續議席 佢醒撚過你啦
根本如果政府倒台 香港洗牌 佢地班販民就唔撚會再有位置

同埋佢地多年戰績咁撚彪炳 我唔撚信佢地真傻啦

再簡單直接啲諗 呢個時候搞呢啲咁既野 對而家5大訴求有冇幫助?

咪撚扮傻啦屌你老母販民

可以負皮屌我熱普城
5點會收聲 繼續推返721 post
Exactly
專業可能代表讀書好, 但讀書好亦唔代表係聰明, 係醒.
好多讀死書既人, 考試成績好, 但出到社會都係一事無成.
聰明人面對坦克殺人政權, 為左唔好再出現血腥場面, 唔好偒害自已同埋同路人, 佢地可能選擇忍, 選擇息事寧人. 你可以話佢地懦弱, 但並不代表佢地係幫對家做野.
生於資訊爆炸既年代, 好多事都唔咪非黑即白. 灰色地帶可以好多好廣. 大部分人都唔咪聖人, 未必可以有足夠智慧睇穿一切. 但係, 我希望大家都可以在接收每一個資訊時, 都用自己個腦獨立思考一下, 用唔同角度諗一諗.
連登仔邏輯好撚好笑
自己一邊屌泛民張超雄林卓廷
另一邊又屌雲伯話人屌泛民
笑撚死
YES!~
唔同意嘅,唔使屌嚟屌去,唔支持佢行私人草案呢條路就夠。
唔使下下都講到話分化港人咁嚴重。因為今次無大台,即係大家各自做,同意就跟,唔同意就由得佢孤芳自賞。
姐係同支那人一樣,自己屌中共就得
香港人台灣人一屌中共班支那人就屌到你pk
講真,佢真係冇揀啱政治時機,完全冇政治觸覺,一個冇政治觸覺嘅政治人物,真係應該推動掌握香港人命運嘅議案嗎?如果傾掂數好多人都以為贏咗,仲有咩動力去爭取普選?冇方案係十全十美,為什麼要冇咁既險呀?一日冇真普選,真係為人民嘅政府,都唔可以處理這一單案件,普選關係全香港人嘅命運,一定係普選行先。
推上去
吊你老母泛民口技咁撚廢,唔好諗住撚鳩香港人啵你老尾同政府啲語言偽術有咩分別?仲要721前咁做係撚唔係幫政府維穩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞