大家睇嚟都唔明張超雄單嘢鬼喺邊

709 回覆
1819 Like 610 Dislike
D人唔撚明

如果政府應承,即係話政府唔敢再唔聽民意
同時間而家既人開始政治覺醒
比政府知我有能力反對同埋號召咁多人上街

如果政府唔應承,即係個政府漠示民意
即係人民放火攻立會推番政府都情有可願
示威者拎晒道德高地 政府夠膽就開槍震壓

兩條路對於個垃圾奶共閪政府都係絕路
跟本係迫死佢

連登仔真係冇咩政治智慧
泛民前非革命完成左之後再講,而家要團結一致對準政權

勿分化,勿內鬥,集中火力對準林鄭同中共!!
http://cheungchiuhung.org.hk/chi/wp-content/uploads/2019/07/Bill-Chi.pdf
佢個議案得兩頁, 客觀效果就係造就機會重啟修訂程序
雖然話建制再修訂個陣可以收回, 但點解要比呢個機會將個焦點放返落單案
駛唔駛咁激動點名
尊重樓主都叫扮好人
咁你認唔認同7.21最重要先,一齊推番7.21 既既post啦
佢冇政治智慧啫
又唔使鬼鬼聲卦
呢樣都真
我地心水清既就會繼續堅持雙普選 五大投
訴求
有少部份人 以為單次移交左以為解決就唔再出黎
絕大部分出的淺藍中產根本只係care樓價

所以先屌柒想同政府傾的人
一定要做綁埋所有議題迫政府一係讓一係開戰
本來都覺得張超雄呢單野都唔係乜野大問題,但係諗深一層,如果出年中共武力征服台灣,就引渡去台灣=送中

再次後中共征服全世界,就等如處處=送中咖。
冇錯 而且北京唔會比過 因為呢條條例落緊北京臉 可以同台灣移交 但唔可以同中國移交 即台灣非中國

可惜 咁就比分化了
當初反送中好多中產都出黎係保障自己利益
真普選佢地應該wfc
請立即停止side track
https://lih.kg/1329023
如果港共政府係接受呢個方案, 咪繼續問推送中既初心已經達成, 咁係咪要撤回送中條例呀, 而因為呢條濕鳩條例而搞到受傷俾犬咬班手足點算, 濫權警犬又點算...大把嘢可以跟進㗎嘛
泛民從來都唔係為民主架啦
呢廿年做過咩黎 維穩左廿年
雨傘個時做過d咩
點打壓本土派 我仲好記得
請立即停止side track
https://lih.kg/1329023
呢個時候先黎互罵,會引黎連鎖效應,最終運動只會失敗
鬼係個人度la ,人又閪,又蠢。又柒,唔係律師走去搞法律野,根本就係個人又問題
你第一段都錯啦
五大訴求二百萬人就無視
張超雄提出就應承
即係張超雄一個人代表民意?
咁撚樣叫有政治智慧?
你連邏輯都無喎
勿分化,勿內鬥,集中火力對準林鄭同中共!!
不嬲唔撚信佢
目前政府遇到兩大危機,急需解決,以便瓦解流水社運。
一、政府丟失公信力,無法面對市民。
二、立法會丟失公信力,無法審議與逃犯引渡有關的法案,滿足習近平的要求。

泛民三子的修訂,是將社運追求普選的街頭動力,重新納入立法會,而且立法會協助政府一齊,幫政府解決陳同佳案。即是說,立法會與政府關係重新和諧,而民間爭取普選的社運會因此而喪失鬥志和動力。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞