大家睇嚟都唔明張超雄單嘢鬼喺邊

709 回覆
1819 Like 610 Dislike
我一早講撚左 係有班唔知真心膠定做乜 狂幫佢洗白
講出重點
同意
冷處理 明唔明?
點解會影響我地要求雙普選?
送中同雙普選不嬲兩樣野黎
唔好bundle埋一齊

仲有,而家佢提私人草案係單一次性移交,有日落條款,仲要係exclude支那,鬼係邊?

佢而家係攻擊緊林奠同建制謊言既核心,咩撚野初心係啱,想幫潘生潘太,如果班仆街唔肯過呢條私人草案,即係篤爆自己講大話。我地到時可以屌再大力啲。
張超雄跟本就side track緊我地五大訴求
唔係兄弟爬山既問題 係佢倒緊米拉埋我地碌落山 唔通唔阻止佢
佢岩岩見記者有講到
如果林奠一早應承撤回 再單一處理陳同佳
就唔會發生咁多野

但發生左咁多野 777就算接納左佢地個法案
都要答應五大訴求

唔該開po 前 做下fact check
睇下人講咩先
721就到 唔好開埋哂啲廢post 玩分化

咁樣落去連立法會都唔洗選
一陣又話畀彈藥邊個邊個

政府用左咪去領功囉
再做鳩佢點解一早唔用呢個方法
一樣可以打殘林鄭
推返721既post 上前
佢作為議員 緊係要處理埋依啲野
仲可以屌返保皇 依家有個proposal係到
政府保皇口口聲聲話幫潘氏
但依家有其他方法唔做 淨係勸人自首
幫政府解決陳同佳案?樓豬係真蠢定假蠢
我唔明點解鬼係邊,如果佢咁單次移交成功左,咪更加證明當初林鄭係連初心都錯,一巴車落佢塊面度,你最多可以話多餘,話係鬼根本係夾硬講
唔明點解要畀落台階政府

唔明點解又整佔中糾察唔畀人衝

睇到好嬲
咁我想點解決五大訴求未解決 又要推條咁嘅修訂呀
啲時機錯晒喎 客觀嚟睇就係俾機會政府解決

唔係想分化 但希望提下大家到底都想要咩 唔好階段性勝利

721大家記得照去
連登風向吹到洗白埋張超雄
痴撚線南亞之父個朵咁快唔記得

本來都唔係同路人
何來分化
陳同佳呢單野係要解決唔係要黎拖,解決左先可以令到港共冇籍口再避
唔好以為只要我地唔解決就可以keep團火,時間咁只會令更多人轉呔
你要記住而家有一大部分香港人係同情我地,並唔係支持我地
咁先最好打
五大訴求同呢條都冇conflict
完全同意
政府根本一直搞唔惦 你而家比個方法佢
實有人會袋住先 咁五個訴求去左邊?
講真 一早有人講左單次性 係政府話不了 而家張超雄係大巴大巴打落政府度 政府接受個方案即係代表佢地同建制做唔到野 原本提出嘅修訂都已經唔同 逼住要撤回 唔接受嘅話咪即係拆穿左林鄭無心解決問題 踢佢出高地
721港島見
佢俾落台階政府定逼政府埋牆角呀?
你覺得林奠同建制會敢支持一條exclude支那既草案?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞