大家睇嚟都唔明張超雄單嘢鬼喺邊

709 回覆
1819 Like 610 Dislike
咁咪繼續打,打到佢成立一個公正嘅委員會為止,同張超雄修正案無關
其實五大訴求同單一移交係無衝突
我地其中一個訴求係真。普選
到時政府,立法機關都有把關能力
況且最初單一移交本來就係option
張超雄今次係真分化
一陣又話樓主係熱狗
其實我唔覺得可以撈埋一齊講。
我會咁睇:
新方案-》處理陳同佳案
五大訴求-》6月9至今所有民憤
我相信冇香港人會覺得政府take左新方案就等於解決哂所有問題
只能講提出個時機錯左
引起左好多分化既誤會
同埋比仆街三毛搵位入
不過議員幫大家爭取訴求之餘
都有責任協助本身單案 提出可行方案
你話攞光環又好 為選票又好
而家真係陷入左僵局
無理由不了了之
啲熱狗真好怨婦死咬住個幾個pt唔放
為敵人送子彈
問題係會失焦,既然而家咁大爭議,張超雄撤回先會比較合理
我覺得單從條文睇問題不大,但呢個時候提確係太敏感....
大家可自己獨立判斷下張超雄係想點,泛民係人定係鬼,但緊記票就算射落海都不投熱狗。
唔啱睇埋先再決定

[突發現場]張超雄就修訂條例見記者
https://lih.kg/1328634
你可能覺得佢係幫政府解左隻鍋,但係實際上我地都係想幫潘小姐取回公道,始終都要做呢件事,與其俾建制再騎劫,倒不如用我地自己定立相對最安全既做法去做。

我覺得單次沒問題bor
唔好理佢做既野成效係點

佢提出呢個議案已經將我地分左兩批,拎左部分既民意授權

為左解決台灣殺人案,將呢個運動既人分開兩邊,值唔值得
香港洗左牌 呢班人仲邊有位企
好老實 從來都唔係企同一邊 只係互相利用
push
唔關事,而家就算搞掂陳同佳案,反送中所引發出嚟嘅問題依然存在。
而家已經提升到政府認受性、警察濫權+暴力執法,繼而去到政制改革。
搞掂咗陳同佳呢單嘢,最最最核心嘅問題依然喺度,我哋依然唔會收貨。
幾多人唔知777係黑心,目的係送中,你踢爆佢唔係初心,香港人最多咪”哦,你依家先知呀,我一早知啦”,但係張超雄依家就係幫送中拆彈,正仆街嚟
議員本份係咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞