大家睇嚟都唔明張超雄單嘢鬼喺邊

709 回覆
1819 Like 610 Dislike
目前政府遇到兩大危機,急需解決,以便瓦解流水社運。
一、政府丟失公信力,無法面對市民。
二、立法會丟失公信力,無法審議與逃犯引渡有關的法案,滿足習近平的要求。

泛民三子的修訂,是將社運追求普選的街頭動力,重新納入立法會,而且立法會協助政府一齊,幫政府解決陳同佳案。即是說,立法會與政府關係重新和諧,而民間爭取普選的社運會因此而喪失鬥志和動力。
喂喂喂, clarify 哂大家既角色先
佢地係議員, 係同路人但佢地個角色唔係反政府
佢地係建制既一部分 (建議=/=保皇)
所以佢地係做緊佢地既工作, 就係處理政府問題
佢地而家就係要處理陳同佳案, 單次引導, 然後用黎反cup 政府已經完成/ 唔肯處理呀嘛

佢有無屌我地遊行示威衝擊遍地開花?
佢地今次無割
我認為佢地今次既工作同我地做緊既無相違背喎
根本不分化不割蓆呢6個字已經俾泛民用黎合理化自己錯誤嘅行為 總知泛民做咩都唔可以有人屌

仲有 雖然泛民今次係有進步 但係唔該唔好唔記得佢地以前做過幾多賣港行為 例如改議事規則 走入中聯辦傾政改呢d 呢d野有曬會議紀錄同新聞backup 冇得抵賴 就算依家叫做坐埋同一條船 都唔好完全相信佢地
張超雄提出就應承
即係張超雄一個人代表民意

民選立法會議員係代表市民喎但係
再推
其實我唔明大家擔心啲咩
呢3個方法一直都係政府堅持佢地自己個修定以外嘅方法嚟
如果大家咁反對AY第一個提出果陣就反對啦
而家泛民只係將另外2個程序化
而家係政府堅持除咗佢地自己提出嘅修訂係唯一可行嘅方法
點解大家到今日又突然會覺得政府會同意泛民呢個修定?
因為你地覺得政府想有下台階?
如果係咁..
即刻泛民唔做...建制都會做..
係咪比建制做咗先
到時你地又去吊泛民唔做野?
證明777當初錯有咩意思?777咪只話會反省自己有咩做得唔好。事實係台灣唔肯,都係伸張唔到公義!仲有修訂就係俾緊位政府拎返個管治權!唔係話啲嘢唔處理,唔做,但要分先後次序。最重要嘅真普選都爭取唔到,仲點樣幫人伸張正義!我等緊嘅係得到真普選後,清算班恐怖分子,否則佢地只會繼續無法無天,虐殺香港人,香港人就永不超生
完全明白當年共產黨點解會贏

蔣公堅持先安內、後攘外。有一班人衝出黎話應該與共產黨和解,共同對付日本。

最後結果有目共睹,全中國被一次過出賣。

泛民最看重嘅係自己利益,同埋議席、衰過建制。
我唔明點解解決左陳同佳就會「息事寧人」
五大訴求到底有邊個關陳同佳事
反而如果有是但一個方案成功左
林鄭就更加柒、更加無藉口撤回方案
民建聯亦都冇機會再話我地連累死者家屬
其實一開真真係反修例,係去到六一二打後先開始有五大訴求。我唔會話張超雄鬼,但年紀大反應慢就真係唔好做議員啦,仲當無義士畀人打畀人拉停留喺上個月…
勿分化,勿內鬥,集中火力對準林鄭同中共!!大家唔好被帶風向!!!
二百萬人都當你臭四啦
民選立法會議員得幾萬票
比你乘返大幾倍車尾燈都見唔到啦
果二百萬人係反送中條例本身
而家張超雄係話單一移交
你可以話佢比左波政府下台
但就kill左林鄭話要反送中因為幫潘家既藉口
所以人民上街反係絕對合理
咁政府一定要回應五大訴求

完全兩件野黎
你拉埋黎講
邊個先冇邏輯
真正重要既野唔做
成日節外生枝
根本無人再提陳同佳 盲既都知係林鄭為做而做
幾多義士被人拉 有幾多俾人係差館俾人砌生豬肉
無人幫
呢d你就好去幫啦
泛民好多舊電池, 諗野唔化, 如果唔咪點會咁多年一事無成, 俾建制揼.
從張超雄同林卓廷睇得出, 佢地好多言論都响實質上引起分化作用.
我只可以藉直覺講, 覺得佢地唔咪鬼, 只係唔夠叻.
之前毛EE一句不割, 贏得大家唔少掌聲. 唔通今次又因為張超雄俾人擺左上枱, 又去遣責咩?
兄弟爬山
咁你個張超雄代表民意呢個邏輯已經錯左啦
話人地無邏輯
大家同路人好好討論唔得既
最大問題係未撤回,一直係二讀階段。
無啦啦整個一次性,有第一次就有第二次,之後就廢事煩條條例就直接二讀三讀過。
和理非又會袋住先,屌你老母難民之父收皮啦仆街
點對得住班義士呀屌你老母
你仲理林鄭廢up
本身啲人出黎反都合理啦屌
泛民好多舊電池, 諗野唔化, 如果唔咪點會咁多年一事無成, 俾建制揼.
從張超雄同林卓廷睇得出, 佢地好多言論都响實質上引起分化作用.
我只可以藉直覺講, 覺得佢地唔咪鬼, 只係唔夠叻.
之前毛EE一句不割, 贏得大家唔少掌聲. 唔通今次又因為張超雄俾人擺左上枱, 又去遣責咩?
兄弟爬山

如果佢地唔係鬼都蠢左20幾年喎 個個都律師醫生社工呢d專業人士 真係會蠢咁耐咩
[黑色0.3警告] 張超雄事件 - 論0.3分化議員與群眾手法
https://lih.kg/1327996
吹到19私人草案秒殺初心論
屌你老母初心論連藍絲都唔信

客觀效果
1比位建制玩修訂戰
2 比政府有理據修例
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞