大家睇嚟都唔明張超雄單嘢鬼喺邊

709 回覆
1819 Like 610 Dislike
過唔到又點會分化..

過唔到仲可以屌番政府建制班人冷血, 口裏講初心, 實際就係出奸計幫中共, 到時文宣又有排忙..
唔抵 佢提既時機錯左
應該爭取雙普選呢個訴求更加深入民心既時候先提出單次移交 佢係豬隊友
但係見到好多人想出黎分割佢地 覺得唔抵

我為字眼上用得唔好道歉 唔應該話張超雄鬼
但我唔認同 理解佢做嘅事 都係想提醒下大家注意

721 金鐘見

大家可以睇依個post 個論述清晰好多

蕭邦仲:當事件被失焦冷卻,示威者就會如同成為政治鬥爭下的犧牲品。
https://lih.kg/1328577
政治就係要鬥搶道德高地
本身合理就=唔駛再印證係合理?
算啦
唔同你講了
代表一千人又係代表民意
民表十萬人又係代表民意
林鄭聽建制講都=聽左民意啦照你咁講
人地都幾十萬票
事實二百萬人身水身汗行出黎你唔理
走去聽張超雄講
只係證明林鄭揀人黎聽
唔係真正聽緊「民意」
其實對幾個議員爭取民意光環係有用
佢地支持反送中 發夢時亦有企係前線幫手
而家提出番單次修訂 其實亦對應番你淋病成日初心初心
事實係初初有唔駛咁修例既「單次」方案可以用 而佢係都要強推修例
證明到俾班立場游離既「勝利球迷」睇
我地反對送中 但唔代表冇心去解決問題
假如到呢個一次性如果真係推到出黎 我又睇下班保皇係唔係又反對
陳用佳就放出黎 而家提出單次方案逼政府表態
保皇唔俾佢過 就又多張情感牌可以打 保皇放生殺人兇手

兄弟爬山 各自努力
唔同職位各施其職
仲有國際嘅支持

本來國際支持香港嘅抗爭民眾,點知班人一個屈尾十同政府和談自己傾掂數,幫呢個極權政府找下台階,以後再有抗爭邊個會再出聲支持香港人?我地去到外面都會被視為背信棄義嘅過街老鼠

委內瑞拉就係一個好例子,美國一開始支持佢,到最後瓜伊多同民眾竟然同馬杜羅政府妥協,而家委國嘅情況大家有目共睹。美國,歐盟同日本開哂聲支持我地香港民眾,而家我地反而同呢個港共政權妥協議和!?我唔知其他人點睇,俾我係美國就實唔會再信呢班無恥之徒
泛民膠都唔係第一日既事,大家屌足佢地今多年係有原因
我為字眼上用得唔好道歉
唔應該話張超雄鬼
但我唔認同 理解佢做嘅事
都係想提醒下大家注意

721 金鐘見

大家可以睇依個post
個論述清晰好多

蕭邦仲:當事件被失焦冷卻,示威者就會如同成為政治鬥爭下的犧牲品。
完全撤回逃犯修例、
追究警方開槍責任、
檢控及釋放示威者、
撤銷定性6月12日集會為暴動,
以及林鄭月娥問責下台。

飯民似係將第一點降低門檻
而最後一點 毫無後退餘地
咁照你咁講 兩百萬都唔係全部[民意]
到底點先係真正[民意]
如果你話佢揀人黎聽 佢都揀建制唔揀泛民啦
又好似幾啱
清心水好清
佢係隱性袋住先
政治先要妥協
我地又唔係搞政治
而家佢係記招講到明係不放棄五大訴求+提出相關方案解決問題,唔存在出唔出賣市民啦。同埋而家政府都唔理其他修定方案更顯林鄭初心論係幾咁虛偽
又賣港
利申:0.3
由個政府自己處理好過啦,最咩要幫佢諗埋

我為字眼上用得唔好道歉 唔應該話張超雄鬼
但我唔認同 理解佢做嘅事 都係想提醒下大家注意

721 街頭見

大家可以睇依個post 個論述清晰好多

唔好講咩破林奠初心論﹗而家林奠個初心論仲未破咩?又主動降級?立法會畀人民攻破咗,點解仲要返去一非法不義嘅議會?修正案內容根本唔重要,問題係咁樣係會令運動重歸舊秩序,幫一被人民拆毀嘅非法議會搵合法性,即係變相幫政府拆彈呀屌你老母
非常之同意
我完全唔明點解泛民要俾個落台階政府
依家話就話一次性單可以交俾台灣姐
若果之後真係泡菜魚當選
或者其他賣台嘅國民黨候選人當選個
佢哋話要令到台灣香港移交逃犯正常化
咁林榮基點算
唔好唔記得之前中聯辦先至講過依家中國淨係單方面移交逃犯俾香港係唔合理呢一個邏輯
咁佳佳點
獨立調查係打擊警隊勢力,呢個正正係政府嘅危機
而政府更大嘅危機係議會被人民攻破,既有制度冇合法性,張超雄方案正正係幫議會搵返合法性,所以係政府拆咗雙普選個彈
其實過唔過我地都仲有野可以打..

過左, 即係一早有得做la, 政府建制做咩唔做, 原因, 有陰謀?, 佢地點交代. 政府拎人命做籌碼, 連同之前四位義士, 黑警濫權, 成立獨立調查委員會, 再追番落雙普選到, 繼續打..
(更何況過即係明落中共面, 有咩可能台灣得而中共唔得, 中共應該唔會畀佢過.)

唔過, 政府草菅人命, 啲初心全部都係假, 打得再大力啲..到時政府建制應該實分裂, 再加番果四大訴求, 繼續打..

單野之所以話鬼, 唔係因為修訂唔係因為條例點樣, 而係我地連件事都未完全理解清楚, 未完全諗清楚後續行動可以點, 連同人地傾都未傾, 就第一下口口聲聲話提出班人係鬼, 真係分化既其實係我地自己...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞