好 耐 都 冇 玩 過 恐 怖 推 理 題 啦

916 回覆
397 Like 30 Dislike
50.

小明搭火車死左

求推理過程
最後一題

51.狙擊手

我是一名使用狙擊槍的殺手,死在我槍下的人不計其數。今天,我接到了一個僱傭電話"什麼,你要我在城市殺人?你應該知道我用什麼來殺人吧!""我知道,但你是殺他的最佳人選,而且最近他有一次外出,那是你殺他的好時機…事成後給你500萬。"(500萬?很不錯呢…目標只是一個沒落的殺手集團首領,很簡單呀…)
在首領外出的那一天,我提前架好我的槍。 (啊,看到他了…)可是我扣動板機的手指卻在不住地顫抖…

要殺佢老細?

時間錯亂,因為佢係黑幫嘅眼中釘,所以有人要滅佢口,主角(假設係狙1),佢見到嘅目標係自己(狙2),原來要殺嘅係自己,所以嚇到賴屎

邊度有講時間錯亂

是不是覺得此題怪怪的?!此題疑點很多, 整個劇情是可以推出來的~自己在題中找找線索~

50.

小明搭火車死左

求推理過程

因為小明(明1)無意中偷睇到天野雪輝個未來日記,知道自己(明2)就黎會因為搭巴士而死,所以佢(明3)選擇搭火車。但因為唔係果12個player睇到日記係犯左規條,懲罰就係死,所以佢死左。
50.

小明搭火車死左

求推理過程

因為小明(明1)無意中偷睇到天野雪輝個未來日記,知道自己(明2)就黎會因為搭巴士而死,所以佢(明3)選擇搭火車。但因為唔係果12個player睇到日記係犯左規條,懲罰就係死,所以佢死左。

是不是覺得此題怪怪的?!此題疑點很多, 整個劇情是可以推出來的~自己在題中找找線索~
最後一題

51.狙擊手

我是一名使用狙擊槍的殺手,死在我槍下的人不計其數。今天,我接到了一個僱傭電話"什麼,你要我在城市殺人?你應該知道我用什麼來殺人吧!""我知道,但你是殺他的最佳人選,而且最近他有一次外出,那是你殺他的好時機…事成後給你500萬。"(500萬?很不錯呢…目標只是一個沒落的殺手集團首領,很簡單呀…)
在首領外出的那一天,我提前架好我的槍。 (啊,看到他了…)可是我扣動板機的手指卻在不住地顫抖…

要殺佢老細?

時間錯亂,因為佢係黑幫嘅眼中釘,所以有人要滅佢口,主角(假設係狙1),佢見到嘅目標係自己(狙2),原來要殺嘅係自己,所以嚇到賴屎

邊度有講時間錯亂

最後一題

51.狙擊手

要殺佢老細?

邊度有講時間錯亂

答案真係咁就好笑
樓主係自己作定網上搵架

50.

小明搭火車死左

求推理過程

因為佢跑得快過架火車
開頭果d都仲合理

後尾果d完全係求撚其起個答案到加d野落去自圓其說
最後一題

51.狙擊手

要殺佢老細?

邊度有講時間錯亂

樓上答案好似係一套電影情節
最後一題

51.狙擊手

要殺佢老細?

邊度有講時間錯亂

有冇人記得?
好多謝樓主post 問題同答案出黎 不過可唔可以揀高質果d 黎post

菲0 菲1 菲2 果d 真係睇到屌左出黎
最後一題

51.狙擊手

要殺佢老細?

邊度有講時間錯亂

有冇人記得?

殺神特工
48.森林

我牽著朋友的手,在森林裡尋找著什麼。 (可惡,安和爾居然自己跑到森林裡去,他們不知道森林有變態殺人狂嗎!) 我無不擔憂地想著。突然,我隱約看到兩個人的身影(太好了,終於找到他們了)

[我]牽著係殺人狂?
好多謝樓主post 問題同答案出黎 不過可唔可以揀高質果d 黎post

我已經盡量搵D有LOGIC少少既題目
但都不能否認而家新出果D愈黎愈低汁
可能高汁果D我一早已經搵哂 但又唔想返炒
所以...今次可能都最後一個POST LU
始終高汁既已經冇乜
或者遲D出個經典整合POST包哂我一路以黎出過既題目

我已經盡量搵D有LOGIC少少既題目
但都不能否認而家新出果D愈黎愈低汁
可能高汁果D我一早已經搵哂 但又唔想返炒
所以...今次可能都最後一個POST LU
始終高汁既已經冇乜
或者遲D出個經典整合POST包哂我一路以黎出過既高汁題目
最後一題

51.狙擊手

要殺佢老細?

邊度有講時間錯亂

有冇人記得?

殺神特工

搵到了,係時凶獵殺
ANS

48.此題很簡單~沒有假象答案…題分三段視覺來講述…第一句的主角是安和爾…第二句是安和爾的朋友…第三句是發現安和爾的殺人犯。

49.大家沒有頭緒嗎?此題很簡單,凡具有他人沒有的優勢!蒙住眼睛!電是被凡弄斷的,(有些聰明的孩紙提前溜號鳥~)只要電一斷,留在屋子裡的眾人在短時間內根本無法看清周圍的事物…凡只要摘下帶子,即可看清黑暗中的人(眼睛已經適應了黑暗的環境)…所有,屋子里手足無措的孩紙…被凡…秒殺~

50.黑衣服是警察,警察打算悄悄包圍拿刀子的殺人犯(主角看成雨傘了…),所以清空了街道。主角誤打誤撞變相通知了殺人犯有警'察,讓犯人逃了…主角恐怕要被當成共犯了…

51.主角是殺手,殺人無數=生意紅火。電話是集團首領打,他由於嫉妒主角生意的火爆,想殺掉他,所以以自己為誘因,吸引主角上鉤。在城市裡還用重狙,說明主角 槍法很好,也只有這個好,一旦被近身,立刻成渣渣。主角要被殺手集團的人推下去了。
ANS

48.此題很簡單~沒有假象答案…題分三段視覺來講述…第一句的主角是安和爾…第二句是安和爾的朋友…第三句是發現安和爾的殺人犯。

49.大家沒有頭緒嗎?此題很簡單,凡具有他人沒有的優勢!蒙住眼睛!電是被凡弄斷的,(有些聰明的孩紙提前溜號鳥~)只要電一斷,留在屋子裡的眾人在短時間內根本無法看清周圍的事物…凡只要摘下帶子,即可看清黑暗中的人(眼睛已經適應了黑暗的環境)…所有,屋子里手足無措的孩紙…被凡…秒殺~

50.黑衣服是警察,警察打算悄悄包圍拿刀子的殺人犯(主角看成雨傘了…),所以清空了街道。主角誤打誤撞變相通知了殺人犯有警'察,讓犯人逃了…主角恐怕要被當成共犯了…

51.主角是殺手,殺人無數=生意紅火。電話是集團首領打,他由於嫉妒主角生意的火爆,想殺掉他,所以以自己為誘因,吸引主角上鉤。在城市裡還用重狙,說明主角 槍法很好,也只有這個好,一旦被近身,立刻成渣渣。主角要被殺手集團的人推下去了。

48真係屌出聲
50 冇戴眼鏡又會走入廚房攞刀當遮既喂
ANS

48真係屌出聲

上面巴打個答案合理好多,我就係兇手,朋友的手係斷肢,之後再搵到另外兩個fd,跟住殺埋佢地
留名
乜鳩野菲0呀我屌你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞