<有感而發> 連登開始似邪教

1001 回覆
1570 Like 2473 Dislike
三毛帶唔到風向就賴連登仔唔接受相反意見
張敬軒出席維穩show都仲未有post批鬥
達哥就
原來係達犬fans
你收皮啦
我自己都起唔到自己底架大佬

當日得幾百人 沖税局 但民陣已經話左g20先出黎
我話過 沖税局有咩用之類既野

如果你google 可能會有既
邊撚個講過?比證據黎囉
你夠講過你自己係雜種啦
死開啦
細路仔 比較熱血 比人講兩講JJ充哂血就任人擺佈 未必有獨立思考能力
你覺得唔係亂世就唔係亂世啦2047
依家嘅廢老廢中都冇命睇落去,香港變成點都唔關佢地事
8、70依家事業開始上軌道,到時有能力可以移民享受退休生活
90、00、10?依家要係香港向上流動嘅機會唔再好似之前咁,佢地累積唔到到資本走;可能你會話到時咪一樣馬照跑舞照跳有飽飯食上fb好翻牆有咩所謂。
但對於我地呢啲出生係一個核心價值同中國完全唔同嘅地方,細細個已經比人灌輸一種特殊嘅身分認同,香港比中國文明進步,而事實上都係。到時心靈上嘅煎熬就係你要睇住呢種優越感漸漸消失,而且思想仲要慢慢被同化隨時好似新疆被detain去集中營洗腦
將所有公義自由人權民主嘅核心價值拋諸腦後
心中只有黨(一啲都唔誇,中共一定會不同打壓我地呢滿佈異見聲音嘅一代)
我諗就算到時物質生活再好,都彌補唔到精神上嘅損失
講中我既心聲
唔出聲=鬼 好撚on9
係人都知達哥一直以來咩立場
大家亦都知佢今日大部分收入係靠廣告
今時唔同往日
熄台唔出聲已經算係表態
唯獨班人唔滿意一直追住嚟打
藝人唔出聲/繼續工作就得
達哥就老奉要幫69宣傳
公平咩
可能邪教係太過份 太負面
情緒主導係好d

我係反中共既 只係為件事好 唔想200萬+1既心血無左
出post都唔係為左分化

你地有思想 希望你地行動之前要諗清楚姐

有人覺得我係3毛 係中共人 我唔mind 大家都有權去咁做
不過我重申一次 我反中共
三毛 你講中共壞話唔驚收唔到錢?
終於有個貼集中曬可以block既account
唔接受其他意見已經個邪教咁款啦
我之前回復某個post都講過連登似邪教
不過搵唔返個post
一有少少唔鐘意就搵人老母
所以話連登好多唔成熟既人
最易比人影響
連衛兵唔會同你講公平
只要一話張敬軒
就會有班fans衝出黎話佢有保育香港云云
連登係真係好多小朋友,完全支持樓主講既
咁要google都係你google啦因爲你先最清楚自己講過啲乜
一陣人地cap你又話人地斷章取義就唔好啦
如果單從你以上所講得一句「衝稅局有咩用」
咁比人屌係好合理好正常
因為你分析欠奉、替代方案欠奉、點解覺得民陣話g20出黎係岩既原因都欠奉
甚至屌鳩你個啲「邪教」連登仔係點屌鳩你法都唔知
可能人地一路引用文獻數據一路屌你老母呢?
由你呢個source極度貧乏既回覆暫時未睇到你有幾中立理性,麻煩重作
又一個新AC
今日有d忙
我有google到就reply你
起底功能仲on9
我唔知點解連登仔咁鐘意個起底
有心搞事我開幾十個反送中post
再黎屌連登仔似邪教都得啦
仲用起底黎睇條友咩料又睇正負評打飛機
真係好幼稚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞