<有感而發> 連登開始似邪教

1001 回覆
1570 Like 2473 Dislike
Sorry 係想覆埋樓主直接將連登同中共做比較
想問下你所謂連登風氣係咪同樓主想法一樣
根本都係一樣,不斷放負,講到世界末日咁,以為網上講就無事

我識個朋友係好易信網上啲嘢,仲要個人極度情緒化,已經迫佢del lihkg
你點知烈士有上連登?你識佢?
屈得就屈呀依家?
未試過一個po block咁多個
袁花
如果你立場意志堅定 你講你睇法唔應該自我審查
人有人屌 你有你講 聽唔聽係人地自由 比人屌兩句就唔再想講話係邪教 咁你有幾堅定先 你係想人支持你享受果下感覺定還是真係有你自己一套想表態先 如果係後者請你堅守崗位 做你應做的事。
不要笠亂定性!謝謝
上youtube應該有片
其實日本韓國都有差唔多嘅網絡社群
咁你去大陸甚至非洲都係有手有腳架
你唔去?
留係度把撚呀?
「你唔鍾意香港,咪走囉!」
呢啲說話我哋不時聽到
然後我哋可能會反駁:
「因為鍾意呢個地方,所以先想變好。」

我哋係要建立民主、文明社會
喺做到之前
唔好重蹈佢哋覆轍
我個人感覺姐
你可以唔認同 有無人曾經提出我唔知

D人已經上撚哂腦
因為佢地好撚不值自己付出完都爭取唔到d乜
之後就自己催眠,然後不停尋找同路人,繼而排外(Block人)
咁佢地空間就只有同路人,稍有不同意見就覺得自己好大back up
(自以為)用理直氣壯去屌人老母3毛5毛

其實呢用邪教形容呢班人真係好好
新acc block
你就係我講既例子
出現了邪教教徒
講多次
連登仔要對付既係全球最惡既中共
唔係香港政府

無論你點屌佢 佢都唔會有感覺

歸根究底多謝英國將香港送翻比中共
到宜家仲諗住靠英國既人
可以收收皮先
同志們記得協助71升旗
唔好俾班垃圾廢青搞事

政府咁想升旗,點解要阻住佢升?
https://lih.kg/1267422
比錯正評你
每個人把尺唔同,價值觀,想要守護嘅嘢都唔同
你唔可以去判斷一直堅持行動緊嘅人所做嘅嘢是對是錯
成班廢青
感覺係石人一隻眼 挑動黃河天下反
全部block得
又分化,好野丫你地
起底睇唔到我既回覆
只有我出過既post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞