<有感而發> 連登開始似邪教

1001 回覆
1570 Like 2473 Dislike
講多次,我唔係咩連登毒撚,只係一個普通港女。
今次事件令我上多左連登,見到好多唔同觀點,兄弟爬山背後嘅意思係互相尊重,今次對抗極權又身處於一個咁多負能量同無知嘅社會,大家一定一定要團結,不搞分化。你地覺得自己好中立好清高咁指出問題冇所謂,但冇人必須同意你,大部分人反對你都唔代表我地「一言堂」,只代表大部分上連登嘅人都唔同意你而已。你若覺得自己有point,不妨再三澄清。

真相,從來只會越辯越明。
呢單點妥協? 唔上街送中一早已經過埋 ,

有乜高見呀。
各位可以過隔離post再睇睇
講得有points

「隨便屌,冇咩事我唔會再野餐
https://lih.kg/1264466」
下 政府聽市民意見天公地道 係政府職責
一般市民無必須既責任要聽曬其他一般市民意見

所以同啲廢中廢老大腦結構唔同 冇諗過要同佢地講
學好啲中文先好用類比

噢 你叫政府從今起不收稅 咪比佢唔理我地囉
大家都係過度關心香港姐
太愛香港有錯咩?
呢個6月大家都精神緊張
好想儘一切努力保護好呢個香港
我個人覺得你可以唔理香港所有事
但唔好覺得出黎抗爭係挽同埋打卡
坐係屋企嘆冷氣睇直播
一係就話自己好忙之後走去翻parttime
就當自己去左
自己有個咁既朋友
出黎仲要評頭品足班義士,年輕人
話應該點點點
覺得自己忍到手已經好對得住呢個人
而家既連登,其實同紅衛兵冇分別,唔容許其他意見,順者昌逆者亡。
但最大問題係成班只係烏合之眾,強逞匹夫之勇,冇計謀冇長遠目光,一味鳩圍鳩衝,有啲人甚至只得把口叫人乜乜物物,自己就縮埋做鍵戰。政府只需要拖字訣,時間一過,呢班人就會自亂陣腳,從內部逐個被自己人分裂擊潰。明眼人已經睇得出,由佢地決定圍政府部門&警總呢個on9決定開始,佢地已經輸左。
黃連教
逼人表態已經痴左線
大佬 你唔係爭取緊自由咩 做咩剝奪人哋嘅自由
正路做法係林鄭肯暫緩送中時市民歌頌下佢等林鄭係退讓中獲得成就感咁之後大家就會變得有商有量

發下夢好喇
鳩圍真係唔係辦法,盲頭烏蠅咁
你係唔係住係香港嫁 西環治港都唔知?
平行時空咁樣
仲有無限金錢 我當你食埋夾棍都最少有裝備啦
仆街眼罩 都要泳鏡 真係好好笑
港人治港 幾多政府高官 屋企人係外國passport 可以拍拍個屎忽 宣個誓就做番你所謂外國勢力
我唔係指上街
而家送中都已經撤回左

我係講有時爭取民主 好似普選特首咁
真係要妥協
好似如果2015年政改通過左
我地而家就可能唔係林鄭做特首
有時袋住先唔一定唔好架
你由6/15已經講輸

輸乜?。如果呢度咁差。大把其他”理性”論壇你可以去
非常時期用非常手段
矯枉必須過正呀
同意
一人少句啦
agreeee
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞