<有感而發> 連登開始似邪教

1001 回覆
1570 Like 2473 Dislike
如果抽離睇一睇係似
不過只係因為理念一致既人走埋一齊
唔係因為散播左依種理念俾其他人
我仲以為係政權搞死人
原來係連登
第一日圍警總果時上網同人理性討論

已經比人問候到我媽塊野爛晒
明明米國mba都比人降格毅進仔
明明年薪兩球都變左得番3毫

我真係以為我係咪唔適合依個世界
留意下有班屈毛黨扮大台左好耐
都係以前關sir d fd
本性難移
好似邪教呢個真 一有人唔支持 即時比人圍插🧐
Google用到你幾秒?
呢個咁嘅垃圾post都上到熱門
上壞腦?你有上嘅?
其實一個有正常思考既人
都會感覺到開始唔對路
佢地高級連登仔黎
佢咁岩回到我個個reply突然好忙,體諒下樓主
我係話我覺得依家大家都係入面個老師 老師同老師之間應該可以有唔同意見架?
後生仔女 仲係讀書階段 最應該就係求學同為前途著想 我相信無人會反對

但宜家社會同連登風氣係你唔理呢d政治野,唔屌班警察就係乜毛乜毛,又要死全家又成

班細路就係咁成為呢d政治籌碼下既犧牲品
學人講民主,獨裁者就有你份
連登啲會員太年輕,冇乜受過外面社會磨練,缺乏個人批判思維。你見有時開post話某個人既負面新聞,就會留言“係啦一早知呢條撚樣冇好野”,過一排原來係炒車打臉,又打倒昨日的我,“你班連登仔炒哂車啦哈哈”,殊不知呢班人正正包括佢自己。
大家係屌緊警察唔撚處理當日濫權濫用暴力果班黑警

重要無任何處分同調查

佢有返交代既 唔係做仆街野既 警民關係咪會好返囉

例子:暗角打鑊 手臂延伸

判完之後果段時間警民關係明顯係有改善嫁

當然你要拎一直仇警既出黎講咁就唔駛討論啦 佢地點都盲反非理性同藍絲一樣盲撐政府
咪睇你個意見係咩囉
包唔包括笑人笑人炒車嘅你
做錯事道歉大約個個都識,但有人鼓吹打已經跑緊走嘅示威者打完都唔道歉,咁點解要唔加等號?
咁香港政府咪係塔利班
上網冇獨立思考能力,去到邊都係比人洗腦,同連登冇咩關係囉,比人用指槍指住你上?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞