<有感而發> 連登開始似邪教

1001 回覆
1570 Like 2473 Dislike
完全唔覺有樓主所講既現象喎.
你出其他post 會有人屌你重要時刻點解出其他post
你指政治外既野? 我上開既影視台, 遊戲台同Apps台咪又係照開post,
我無見過有人屌. 有一兩個攪事既咪無視左佢囉, 連登乜人都有.
你講中立野 叫人諗清楚 佢地會屌你咩兄弟爬山咪分化
所有野都要支持佢地先得
明明成單野不可行 佢地一定要做
唔支持就係3毛 係仆街

舉個例先啦, 咩中立野先.
無線記者要唔要屌, 夜晚要衝要留, 正反方都有人支持架喎.
講真我地都係有獨立思考同批判能力既人, 意見會相左其實好正常.
我反而見到好多連登仔都好理性,
好似圍警總有人散唔到/無散,
好多連登仔就算唔同意佢地既做法, 但亦都好擔心佢地既安危,
係出於對同道人既關心.
又好似尋晚果個200+2既眾籌好快收左皮, 我認為都係理性既表現.
同埋一路一路都有巴打提住唔好比人分化,
就如我唔同意你我都唔會話你係3毛,
但我亦唔想你就咁標籤連登似「邪教」.

上面講得好岩, 請理解清楚中共/港共同一言堂係乜先.
響連登支持林奠頂多都係幾千負評同block.
但唔會del post, 你個post依然任人睇, 亦都唔會對你個人有咩影響.
響大陸鬧共匪, 習敗敗, 秒DEL之餘分分鐘有人敲門被消失.
要比都搵個相稱D既黎比吧.

都係果句, 有好多實質例子先至再標籤人吧.
你睇下你呢個post post左6日都係得好少comment同正評
就知道呢個post提倡既野只係得到好少人同意
你攞呢個post出黎做例子
有啲唔妥當喎 新會員
傳楊逸朗私密照片流出
https://lih.kg/1263285
Ching住深山?
Cant agree more
係連登, 反警 = 型
唔好意思
呢個世界真係冇野叫中立野
FYI
連登仔 = 胖虎
大家都嚮往自由,但之後呢。嚮往自由然後根據想達成既目標進發,幾多人只係諗去到”自由”呢part?究竟自由左一秒之後我地係繼續自由定進入另一個新政權既操控?
如果齋因為一句對自由既嚮往而盲目配合政見”比較”相似既人行動,對唔住我諗你真係俾人煽動
同意 真係好多心志未熟嘅人 好易受到影響
支那有反對聲音會鬥死你
連登你可以同意及反對,表達自己意見
點解你說服唔到人支持,會認為係人地既錯?
欺凌中共?
咁邊個係大雄
中國有問題唔代表其他國家冇問題
債務問題全世界都有人都抗議緊
絕對唔係話外國咩問題都冇
自己講完又無證據比到人

同14年個陣689話有外國勢力 但講幾年都搵唔到證據一樣 都係鳩up
連教是偉大的
不可沾污
on9
14年高登群魔亂舞 乜撚都傾做唔成
今次我見到既係團結
佢個po係低質,但可唔可以唔好一味發晦氣 用低質鬥低質
支持樓主 呢樣野我一直都咁諗
你同15,6歲既連燈仔講成熟?佢地返學一日到黑有咩做 咪上連登囉 吸收資訊分分鐘仲多過係學校 要洗腦有幾咁易 係連登永遠只可以接受一種顏色既地方 同極權係冇分別
原來唔止我係咁諗
太好了
我一講就比佢地屌
痴撚線
你可以唔care
但事實就喺中共嘅爪牙已經愈伸愈埋
我都想叫依家做太平盛世呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞