<有感而發> 連登開始似邪教

1001 回覆
1570 Like 2473 Dislike
咩叫為下一代?先不論你嘅觀點正確定錯,但你已經將自己觀點強加諸700萬人身上已經係錯,佢地所有人有授權你咩?佢地會有700萬種方式為下一代好,唔好講到自己咁偉大咁
樓主講出咗事實
連登根本就係一言堂
唔接受異見
一唔啱聽 就話人三毛
連登同林鄭咪一樣
唔洗執著喺個字眼上啦巴打,總之人地嘗試理性啲人傾就話人地3毛5毛or block 9 人就唔岩
想知咩原因話起底信唔過

你言論會代表你既立場

你想講派膠玩野? 咁你重抵死啦 自己玩到人唔信你
恭喜連登仔已經成為左你地最討厭既一類人

排除異己,不允許反對聲音
唔啱自己心意既就拎上黎批鬥,逼人表態,仲惡撚過共產黨

覺得自己有大德而失小德
全部覺得自己反緊政府就係好光榮
遊行完成地垃圾/圍狗屋畫滿塗鴉就唔係錯
啲清潔姐姐做多左野就話人有糧出抵啦

唔肯認錯,為求目的不擇手段
示威者打狗就唔肯認,係度屌人做咩放片上黎
仲話要輿論戰,係都要扭曲事實
其實好簡單,啱啱睇完倚天你都知連登就好似明教咁三山五嶽咩人都有,但係連登欠缺一班有能力既領導
不過而家潮流興無大台,咩雜亂無章囉
咪就係。由最初反送中之後件事根本變左質。小朋友咩成立臨時政府,睇得電影多
如果佢地成立政府,仲衰過林鄭。
唔好以為自己日撚日上街鳩叫鳩坐成個怨婦咁
先係真香港人、真為香港做事

呢個post反你哋嗰啲包括我自己
好多反而都係睇清楚個大環境前提下
自己可以做啲咩去自強、去妥協
而唔係一味反反反
然後最尾淨係識叫啲外國人幫拖
你真係訓撚醒未

你以為西方國家真係會為咗你小小一個香港同老共反面?
你會唔會撚得多咗

我以前都曾經係社民連支持者
但越睇就越唔對路
好多呢啲口裡說要為香港爭取民主搞社運啲人
大部分都有外國護照
說到底
搞衰香港
佢哋拍拍囉友就可以走
但就係你哋呢班傻鳩和應

同埋唔好成日覺得反你哋啲人
就係五毛
其實真係無你咁撚得閒
呢段時間上連登回過好多非時事post 又無比人屌過
自己同人執著完字眼駁唔到就叫我唔好同你執著字眼
人地冇自由發表覺得你係3毛5毛?
請問佢block完你有冇阻止你係連登發表偉論?
你個post有冇比連仔del左?你個account仲出唔出到comment同post?
咁你有咩高見?
成個post頭幾個都block晒咩都睇唔到
我就係唔希望法西斯主義影響年輕人
佢地係用起底黎睇你開過咩野post黎決定你信唔信得過
咁即係我一直開反送中post就係自己人
我講既野會比較有力
你明唔明
樓主個名
終於有個貼集中曬可以block既account
兒登不嬲都係咁
唔係第一日上呀嗎?
不過今次反送中已經好左好多
雖然仲有好多野改善
講得好好
而家班年輕人咩都要一步到位唔肯妥協
All or none
邊度有話過你5毛 睇過
淨係見你毫無證據咁屌人盲毛無讀過書 懶清高咋喎
( Show Blocked User - 六等星 )
連登有出post自由

唔想人討論飲食旅行 可以彈返出去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞