<有感而發> 連登開始似邪教

1001 回覆
1570 Like 2473 Dislike
Ching仲喺唔喺度?
同中立撚講野 結果得一個
打和啦super, 各自番歸
點解一定要二元對立
你舉呢個例子係想說明”連登多造謠post‘’定係你之前講既“有部分連登仔一齊討論點樣造謠抹黑”?

如果係前者 我覺得造謠post絕對係唔岩 我都覺得呢排多左少少造謠post 但好快有人會幫你做埋fact check 碌落少少就會見到 好可惜唔太多人見到

如果你舉呢個post做例子話有好多人一齊造謠抹黑 我覺得唔恰當
係呢個post 我睇到既更多係好多人屌係標題黨 係誤導
而推個啲 我諗多數係無睇條片 被標題誤導左 (包括我)
認真答,佢地有自主思考
我想講既係 政府有錯, 但連登仔唔好以為可以獨善其身
唔好以為自己隻手冇血
自己都年輕過
其實都理解後生仔點解乜都要反
因為每一樣嘢都改變唔到
但又唔肯妥協
無人可以帶到我們,我們係一致
有冇depression我地求證唔到
但香港01講既野都係諗清楚再接收好啲
佢地既報導好suggestive
But...why
你都無答到我
根本中立撚一定唔L係中立
你講到佢心中所想先係中立
其餘答案就係幼稚,偏激
所以我唔L明點解呢個post咁多人回
兒登仔智商係咪真係低到咁
有人話唔係佢黎喎
香討,連登,政府,警察,整個運動,正反所有人都有影響到佢。
咪係, 幾時話唔屌政府
我同我呀婆日日睇tvb新聞屌尻曬佢地
7月1都會出黎
屌佢老母林鄭暫緩空置稅
一睇就火都黎
陪佢地玩膠咋喎
中立呢個term永遠只會喺班廢老口中聽到
人黎 各打五十大板
唔係佢黎喎ching
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞