<有感而發> 連登開始似邪教

1001 回覆
1570 Like 2473 Dislike
https://lih.kg/1267471
睇下報事實都要比人屌
幾痴線
喂 依排咁落力嘅
你班fd走曬喇
大佬呀 沒得救既野仲拎黎講做乜野
係呢到出得聲既都係想啟發下其他仲未偏激既人ja
唔好呃人喇 依條友大把夢科
上連燈 勿認真 啲人鳩打想起哄下姐
大把前科
我同你一樣諗法
我試過其他post講 俾幾個人屌
又話警察冇一個無辜
有良心已經辭咗職
話我拎道德光環....
根本已經講唔到落去
佢哋已經認定咗所有都係黑警
香港始終都需要警察去維持秩序
點解一昧要搞到個關係咁差
唔係你死就我亡
集中討論追究有問題嘅差佬唔得咩
d留言唔係撐立場報事實咩
上面有人用block比殺人
呢個post 好重要, 少數個post 有理性討論,有正反。
其實應該用呢個態度再探討更多既議題

整個連登既氛圍對香港有咩影響

反送中 定係 反中 定係 港獨
唔同既派系都有佢既主張,唔該互相尊重,唔好排斥,咁先係真正既兄弟爬山

講真,我好撚內疚,有2條友因為呢單野而死, 所有人都有責任, i mean 所有人。政府有責任, 連登仔都有,死者本身都有, 唔該唔好再死諫。任何野都唔值得要自殺,如果你呢一刻有好多憤怒,好負面,覺得香港變哂,搵人傾傾。 連登既意識形態同説話好多人冇認真思考過或者只係衝動同唔負責任既主張, 如果你太認真,傷害到自己,仲傷害身邊既人。自殺係唔會解決到問題。
認真問
點解咁肯定係連登影響佢地
佢地一定無自主思考?
係咪死嗰個打先 ?
咁你眼中又係唔係睇唔到示威者打警察
打警察嗰個有事死咗 又係咪抵死先?
我好認同依個post好重要

可以比大家見到點樣由黑講到白

從被害者講到變成加害者

依班人仲要扮曬野係到重覆自己論點

搞到以為好多人撐
係連登講呢d冇用架, 全部都係鍵盤戰士

講就胸狠
小心呀
一陣又被人話你係三毛
連登包容唔到異見
打倒 連登極端反中主義
440號既會員, 我都係得6千幾
今次呢個女仔死, 我覺得唔會關連登事
因為呢個社會差到你只要有出街就會知
但冷戰可能真係導火線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞