<有感而發> 連登開始似邪教

1001 回覆
1570 Like 2473 Dislike
十分同意。
不過好多連登仔同時係度屌啲廢中廢老同家人唔聽你地意見,又唔明佢地諗乜。你話block啲垃圾得一句粗口啲留言就話姐,你block呢個動作直情係同廢老如出一轍
講緊你個類比錯同事實喎 我由頭到尾都冇表態
幾時話過我個人意見 覺得一般市民無必須既責任要聽曬其他一般市民意見啊?

呢個係事實 的確我無必須責任要聽曬你講野喎
唔通你又要一言堂要全部人聽曬你意見入耳

咁你話我知 一般市民係咪有必須既責任要聽曬其他一般市民意見?

同意既話唔該你轉達返你既意見去香討 港人港地
你好柒
你肯定係嗰啲「世人皆醉你獨醒」嗰種傻仔
Show blocked user好忙
5p字擺明玩分化
不過你都可以繼續block ge~ 香港黎架嘛
知係第幾條咁又點
我又唔係讀law 我要知道嘅係呢條法例嘅內容 影響 而唔係一個數字同埋ordinance個名
你呢個argument都幾lame
含支那含到雪雪聲叫愛國 人地都唔當你中國人。記唔記得解放軍少校講。香港最壞呀
成班三毛浮晒水 好撚正
自己搵啦,咁撚蠢又懶,躝返去香討啦
無foundation都想同人傾?說服力在哪裡
如果唔聽意見 = 唔好

政府唔聽人意見先
係咪連登唔聽人意見 = 好

既然我哋想一個社會係建立於理智上
我哋或者更需要冷靜頭腦

魯迅講嘅臭蟲論唔少人都聽過
我哋要引以為戒呀!

//臭蟲論源於20世紀中國著名作家魯迅寫於1933年的文章《外國也有》。文中魯迅諷刺當時的中國人,被批評時會聲稱其他國家也有同樣的錯誤,來掩飾自己的錯誤;其名句:「凡中國所有的,外國也都有。外國人說中國多臭蟲,但西洋也有臭蟲。」現今社會,臭蟲論是用來批評不擇手段,企圖掩飾自己錯誤的人。//

https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/%E4%BD%A0%E4%B9%9F%E4%B8%80%E6%A8%A3
仲話乜野美軍來了我帶路。可悲致極
中國百幾年來已經受盡屈辱
身為中國人我地應該係團結起黎 反抗西方國家
有骨氣d好冇呀? 唔好比人睇死
得喇,你比共匪輪姦好舒服好爽麻,唔駛講到出口既
你不如用追故模式睇返我上幾個回覆啦
樓主唔係話你地上街遊行似邪教呀
下下屌人老母好威咩
講少少起晒鋼咁做乜鳩
冷靜d啦
可能佢想做特首
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞