<有感而發> 連登開始似邪教

1001 回覆
1570 Like 2473 Dislike
樓主小心有人屈你係三毛
呢個只係一個forum, 吾係一個政權,政權吾中立你去屌個政權,因為政權會另你仆街冚家鏟。一個forum你吾鐘意你米吾好join咯。
去discuss個邊,個邊藍絲已佔領了。
垃圾樓主
收左三毛又搞分化?

唔係就靜一靜啦收皮啦
我地不嬲為反而反
中國打風地震死人就狂賀
一直都係咁 無變到
你可以話冷血邪教
但網上就係匿名 比你講埋d陰暗面既野都唔需要負責

我地成日話克警死全家
唔通我地香港真係唔需要警察咩
道理一樣

但聽日71你依家事實係搞緊分化
過左呢單野之後歡迎你過檔香討
但一樣咁似邪教 不過觀點唔同
因為呢個就係網絡世界
吾你老母 越黎越多垃圾會員
無人屌我屌你
連登都有巴打係眼睛雪亮
自殺唔係解決問題嘅唯一方法,亦唔係最有效去改變呢個社會
連登的確有宗教的意象出現
宗教本來就是由一群思想相近 意志堅定的人集合而成
而在這時勢 連登的確俾左一個好頻道 讓我們的意志互相交流
至於邪不邪教 個人認為 既然連登仔未去到做出固意而無故傷害他人的事
咁依個團體就算不上邪教 最多略為偏激
而在香港大環境看來 則是和平可愛兼友好囉
人既底線從來都係愈拉愈低
當然有人做事有最後底線
而我相信原則唔係個個有既野
小惡可生成大惡
呢個係我擔心唔想見到而又有可能發生既現實
有d批判思考已經明白樓主想講乜

言語激進或開post帶風向多數兩類人
一種係某政黨上黎煽動民眾情緒,以達到其政治目的
另一種就真心被洗腦,同層壓式推銷冇分別
唔係好明你含沙射影緊邊啲
不過我認為提出質疑唔係錯誤
你係連登冇獨立思考 淨係一味跟風既話 咁係你問題
呢個post我係俾正評
你當布袋彈後面啲火藥係用膠做架?
見到人流血流成咁你都仲話未可以用真槍
你有表達既自由,同時其他人都有批評你既自由

說服唔到人既時候或者應該多留意自己既表達手法,
而唔係指責其他人唔聽你講
人多手腳亂
負評既人不甘面對
我都成日話我朋友成日呃自己
每個人係呃自己果方面都係影帝級
請自己問心 心入面係唔係真係咁諗?

當然我自己都成日呃自己
我都看覺 遲早搞出事。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞