<有感而發> 連登開始似邪教

1001 回覆
1570 Like 2473 Dislike
無5毛搞亂呢度d言論咪唔會咁大反應囉
你平行時空? 出面好多人講緊個女仔死得好唔抵wo
講緊係唔想再有烈士呀

反而有班新ac係到帶風向搞對立既就唔知人定鬼喇
呢個係一個vicious cycle黎
連登留言本來就係呢班激進毒撚主導 然後佢地又gather左一班一樣咁激進嘅毒撚
一路reinforce自己嘅cls思想覺得係真理 因為一有人提相反意見就會比人空群而出屌死 然後就真係覺得自己係岩

講真平時邊個咁得閒日日開po留言丫
今個月大是大非先咁多人上連登
Text book example
最慘係佢地好多人知識水平有限
有d共產主義係咩都唔知就去盲目反共話人地係狗之類
又屈鳩人帶風向 又新ac
痴撚線
哈薩克人都比共產黨捉埋入洗腦營
你喺呢個時候講呢d野立心何在?
其實係
掂得政治可以有幾中立
唔明做咩要大做文章
呢到反送中人多你講d我地覺得唔make sense嘅嘢負皮同屌有咩問題
巴打我都好擔心你中文成績 你知唔知一言堂點解?
人地block你呢 係佢個人ac唔想睇你講野而block架喎
你可以post照出野照講 連登呢個討論區冇officially禁你言?一言堂 你個post負評多唔會和諧你架啵

即係人地冇唔想聽你講野既自由 唔聽就係on9仔
一定要聽你講野
支那狗又黎有感?
死返去奶屎眼啦
佢地好多人 即係邊啲人呀?
講清楚啲啦 我唔知喎 source呢?
部份認同
咁都要睇下你所謂「反對」聲音係咩

依到有依到嘅好
但無可否認 都有好多未大得曬
未識獨立思考嘅人
其實係香港呢個看似和平既地方下長大
一定覺得和理非會有用
但只限689之前既時代

經歷過雨傘開始就發現和理非已經無效 政府當你唱歌
但可惜係新世代未參與過雨傘或唔明白雨傘既失敗位係邊
所以部份會重蹈覆轍走和理非

所以希望大家明白 和理非對政府係無撚用
你對平民都重有宣傳效果既
字都未識寫就學人喺度講廢話
獨立思考完要同你申報? 好撚惡喎
連登咁撚多人 你一言堂講無獨立思考
陳沛然醫生都上連登 佢係咪無獨立思考豬
尤其係班無咩自信
想得到人認同既人
原來我講呢d野有咁多人支持
所以就越來越癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞