<有感而發> 連登開始似邪教

1001 回覆
1570 Like 2473 Dislike
討論區就係屌黎屌去架啦,唔鍾意就去d左膠搞果d文化沙龍啦,包好多人“尊重”你
欣賞樓主有勇氣
咩叫消費?遺書上面嘅字係烈士寫,上面寫咗咩大家都清楚,點解重可以咁講
反對嘅聲音我想知係撐警定講連登有問題?
真係好唔明點解會有支持警察,支持送中嘅走入來,定還是支持咁有問題嘅政府
意見唔啱所以 Block 你
係政府一直無回應,自己付出無回報所導致
死者會感謝我們 為他找回真正的兇手 最終罪灰媧首 就是你班邪教洗腦人士 令一個大好青年送上不歸路 https://youtu.be/Qej01NvWI_4
其實成日強調中立客觀嘅人真係好on9
咁撚理性唔好講政治啦
有言論自由係你可以反對我可以反對
大家可能會你鬧我我鬧你
但就算唔鍾意對方
大家都有機會發言

但共國嘅
你反對的話係唔會有機會再發言
你覺得有冇分別?

我冇like/dislike你個post
希望你明白
而家騙徒嘅手法真係層出不窮
我哋在明人哋在暗
大家緊張會多疑啲
相信大家會體諒

我都有畀人dislike
但我會諗嘅係
下一次點樣可以說服倒人哋like
去接受我嘅提議意見

同如果你覺得大家個討論有問題
其實都可以多行一步去緩和返雙方嘅談話
打句邪教其實對件事都冇幫助

與其係咁不如鼓勵埋其他人做和事佬
帶返出個理性討論唔會好啲咩?

可能會覺得心灰喪氣
但唔可以心死放棄同伴
加油啊
其實講政治係真係要理性同客觀睇吓論點
冇嘅就變咗盲撐盲反

但一日到黑強調自己好中立係好奇怪
中立即係乜都投棄票冇自己意見?
一兩個議題佢覺得同自己冇關係嘅可能會咁
但一個人係冇可能完全中立
所以可以做嘅只係
客觀去睇件事嘅唔同方面嘅論點
再諗下自己邊啲嘢係贊成邊啲嘢係反對

如果大家要民主
呢個係一個權利
同時大家都要去了解清楚件事之後再畀立場
盡返自己嘅義務
會員學術撚,而家屌你呀,開心未呀死廢青
咁我咪屌返你囉,有咩問題呀
唔駛曬氣同條傻鳩嘈,我地閒返啲時間做咩都好
( Show Blocked User - 浮生若水 )
字都打唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞