<有感而發> 連登開始似邪教

1001 回覆
1570 Like 2473 Dislike
係又block 唔係又block
容不下另外一把聲音果d傻仔
Ok 由而家開始唔準講粗口
講嘅擇名
即係同你唔同意見=群魔亂舞?
Exactly
網絡上本身就有千百種人
有類似諗法同信念嘅人走埋一齊好正常
如果連登係邪教,香土都係另一派別嘅邪敎
任何人認為自己有理有據(包括三毛警犬)
都可以宣揚自己理念去影響其他人
連登又唔會block你account
你覺得你講嘅得唔到支持或重視
只證明連登唔係一個適合你嘅群組
一直以為自己中立個堆係個老師/路人
張圖咁難明咩
咪撚嘈喇 邊個睇到最開心
有問題未舌戰囉 乜鳩連登仔前連登仔後
你唔撚係上緊連登咩屌你老母
唉,我都想安居樂業。
只希望中國繼續進步民主。
咁如果胖虎打大雄係因為大雄想搵胡力威黎打胖虎呢?
係無野係中立 但一件事總唔係非黑即白 可能搵胡力威黎打胖虎都岩架 因為胖虎成日恰人
嘈就等於中共最開心架啦?
你係咪幾年前既黃之峰?
屌連登仔可以升一級
做高級連登仔
同中國講民主
係你天真定假膠?
唔望今日只望將來
包容呀
大家都嚮往自由,但之後呢。嚮往自由然後根據想達成既目標進發,幾多人只係諗去到”自由”呢part?究竟自由左一秒之後我地係繼續自由定進入另一個新政權既操控?
如果齋因為一句對自由既嚮往而盲目配合政見”比較”相似既人行動,對唔住我諗你真係俾人煽動

唔係配合,而係合作
我唔認同而家某啲人所做嘅嘢,但係冇辦法,首先需要贏
當中嘅做法未必100%可以consistent,但係個信念清晰,贏咗,大家都有得參與嘅時候慢慢建立亦都唔遲
Btw 紅字只要換上其他價值,呢句嘢可以套用係所有人身上
咁講真, 我響連登開個POST撐港共, 一定比人屌到仆街架喎,
即係我係大雄? 但港共襟住香港人/連登仔黎打喎

其實我好好奇你地有咩言論會比連登仔屌到好似胖虎打大雄咁
唔理今日點有將來呀
時間寶石呀?
連登米又排除異己聲音
同中共冇分別
真心講句, 我覺得討論有point既麵係會員number比較前既會員
2xxxxx個啲一睇就負評話你搞分化
不了, 我心胸窄
其實一直都有睇開連登嘅
可能呢個post唔夠明顯啦 唔係幾啱做例子
或者用呢個可能好啲

逃犯條例已經恢復二讀!!
https://lih.kg/1263670

原片明明講緊國歌法 但俾人講成逃犯條例已經恢復二讀 (啱啱㩒入去睇都有近8000正評)
冇做fact check好易俾呢種造謠post誤導
我們唔係共產黨,唔好侮辱我們
你講咩架
無中立點唔係非黑即白
同埋都講左好多野有得中立
係有d野唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞