<有感而發> 連登開始似邪教

1001 回覆
1570 Like 2473 Dislike
知唔知點解政府唔係邪教
因為佢地根本冇相信d乜野
佢地只係利益行先
你望下佢地今個月點割蓆你就明 佢地做嘅野只係保護自己利益

但呢到嘅人係覺得全世界都係on9自己最醒
明明人地raise a valid concern但係就話人係三毛係鬼
咁樣做對自己對成件事都毫無好處
咁樣先叫係邪教 ignore一切去盲目consolidate自己個立場
當然我覺得唔係咩邪唔邪教 只係好多人單純on9無腦
拎政府同個討論區比較?
政府唔聽民意你唔屌柒佢?
走嚟屌個討論區唔聽人意見?
露晒底啦仲扮客觀理性賤種
你都on撚鳩。唔係有中英聯合聲明。美帝香港關係法。香港人一定同新彊人命運一樣

有骨氣去奶共。屌你我上鄉土算啦
所以好睇你講咩
我覺得有d野可以正反中立都包容到
有d野連中立都包容唔到
點解我一定要聽你講野先?不如你答我?
點解你講完我相反意見 我唔可以反駁你?
反駁你就係被洗腦同邪教
請問你個既野係人類聖經?唔可以駁?言論自由?我冇反你自由?
你有反我既自由呀 依家連登咪比你開post比你留cm囉 咁我唔可以反返你

嗱 你上得呢個討論區都知立場啦大佬
個個人有呢個自由反駁你 一人一句加埋多啦
就屈人邪教

連登係邪教啦
香討都係邪教啦
FB都係邪教啦
IG都係邪教啦
滿意未呀?
但你睇睇樓上
我講少少野你地已經起晒鋼
咁點叫做包容緊我?
fact check左未?
身你老母為支那人 死返去上山下鄉啦冚家鏟
生癌五毛。忍佐好耐呀

得200萬人
https://lih.kg/1234028
咁係咪一定要同意你?
推 快啲過黎駁

點解係香討連打句rip後生仔都比人屌
你地覺唔覺香討係邪教
係咪唔理唔回你就包容
你想我點包容你
你嘗試具體d講下
因為樓主覺得連登係自己陣營
香討港人港地真係講都廢事啦
所以個ground of discussion係based on d數字 wow
They were trying to amend Cap 503 and Cap 525
依家有foundation未
笑什麼 你也是中國人黃皮膚黑頭髮
哈,  五毛式圍爐大法

五毛常用技巧
唔好激嬲共產黨
係咪因為被打壓、被欺負,所以一切行為 = 合理?

係咪從此連登做出咩行為,可以將責任100%交畀政府?

應該去到咩程度,應該點樣自我節制,值得深思
very good, 連登第一次有人講
+1
=1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞