[請廣傳]唔係講笑,我哋就嚟輸...

1498 回覆
11087 Like 78 Dislike
Push
push
簡單啲既就個個著黑衫直到林鄭認錯同徹回惡法
我啲支持送反中但超級和理非既同事已經開始講緊應該要收手 唔好再搞咁多野
我真係
有個諗法,發夢可唔可以睇班狗起內部有冇做過咩唔見得光對狗形象插水,爆曬出黎俾大家知,減低下班狗士氣,得閒就搵個大螢幕出黎播下反送中班狗對我地做左d咩,適當時候(未諗到)幾十個市民聚集,俾狗圍下,激下狗引佢出棍,企圖打市民,幫狗做新聞,有冇得諗,可行性好似好低但好似係一個方法

理性諗其實衝禮賓府對我地不利,你估禮賓府出面冇狗守?更何況傳媒射曬波俾我地,只怕傳媒會講一大堆示威者起禮賓府外聚,警員起外面守候戒備及談判專家談判,惟示威者不肯離去,蝕底係我地
[member]補充多小小 我自己就覺得暫時流言方面最重要,最容易得民心,由其對廢老... 總知做文宣既就不斷掘敵方黑材料,大至偷呃拐騙貪污,小至敵方屋企人包二奶都好,有咁黑就寫到咁撚黑 無限幫佢地放大,參考番保皇派平時既抹黑,又或者通過法案之後講到全港有一半人有機會加入失業大軍或者經濟唔好會加重稅 減老人津貼 生果金 公屋加租等等 投其所好
你地都知班廢老一講錢話之你誠哥都即刻屌鳩你架啦[member]
唔好輸...
事有分緩急 出師要有名 追究黑警責任要快!

https://lihkg.com/thread/1235127/page/1
雖然聽落好鳩
但一人一信寄俾條柒婆有冇得諗
咁指示都重要既
演講能力 說服大家果下沖
上次612你覺得算唔算成功先
我覺得係議會工作既時候
Push!!!
唔算
一 條友最係停 一D悔意都冇
二 大量義士比人打傷 比人捉
一個成功既運動係政府有回應之餘
反既人 冇任何罪要受
咁說明我地應該認真啲準備
如果驚被鎮壓,永無勇武之日
我想再post多一次,對唔住,我想多啲人睇到。

現時大部份民情都企喺我哋呢邊,真係無謂衝,暴力只係其中一種抗爭形式,唔係唯一。暴力會引發反效果,尋日出嚟行絕大部和理非,你衝佢地又會縮返入去,下次無人冚家出嚟幫我哋做勢。
my 2¢(仲cheap過三毛):用搵議員,(或者議員嚟搵我哋),俾傳媒知我哋唔係暴徒,識得協商,唔係一味佔或衝,俾市民知我哋係理性抗爭者。
搵議員,佢地有辦法用更大嘅合法途徑迫使正苦應承我哋訴求,出師有名。
現時最急係暴動定性呢一樣,次急撤義士檢控。1)定性呢樣可幫到義士就算仆街正苦死都要告,無咁撚金。2)義士拘留多一日都算多,坐就更唔應該。
3)依家咁多義士被人告,我方已經好頭痕;再拉多幾個更加慘烈。
至於主旨撤例一事,我相信議員會做。就算拖一頭半個月,再打輿論戰者,林奠同支共跪得一次,就跪得第二次。
TLDR: 智取。
我未見過林鄭會同意議員訴求囉
邊有革命真係一滴血都無流架...
當年共產黨都死過唔少人啦
成功既戰略係減少傷亡 唔係冇傷亡
咁講對尾你想沖邊到先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞