[請廣傳]唔係講笑,我哋就嚟輸...

1498 回覆
11087 Like 78 Dislike
其實真係要set deadline 最後通牒俾政府,如果唔係拖多兩拖乜民氣民憤都無埋。如果立法會短期唔再審議逃犯條例嘅話就應該target 禮賓府
我知,所以我先話根本大部分人都係逃避緊

口講各有各做 亦都真係有守到各有各做呢個原則
但問題呢 係義士得幾百 和理非就一百萬
但其實果一百萬人好想有人幫自己代勞,
希望唔駛做義士呢個角色,
但義士永遠就係得一千人咋......

冇人願意面對之後

然後,所有和平既人 ,
大部人就不停重覆驚緊今日聽日後日有太激既行動,
就會比人有口實 比人有位入,
日日都覺得出師無名,

其實好簡單講我岩岩已經講左
今晚過後 理論上就再冇藉口唔做其他野架喇
唔一定係衝 但D不合作運動就冇藉口唔做架喇

再唔做,然後賴落去「怕招人口實」呢點度,
呢D就係逃避現實
我地要反省 唔好再打飛機
我地今日出黎既目標有邊樣達成左?
無呀
淋病係唔會有時間拖
聽日得唔到正面回覆已經開始要三罷
黎緊星期六又義士頭7
跟住已經係71 大遊行

可能你話keep住過百萬人係難
但邊度有人估到今日有200零1 萬?

呢幾日淋病唔撤暴動指控就已經下一波
你估佢咁打得捱唔捱得過G20 ?
啱晚班手足set防,大部分就話佢地係鬼、搞事 想集體有進一步行動真係好難。
同埋對香港搞得成不合作運動無乜信心。齋係罷一日工都極小具影響力嘅商戶加入,莫講話維持一段時間。癱瘓交通啲人又屌晒鬼
唔係散播咩失敗主義,而係真係諗唔到點做。點樣先可以令呢200萬人參與和平遊行以外嘅行動。
我覺得大家要開始組織下啲軟性工作,滲入民間,將團火keep住

1.) 組織挑動建制派內部矛盾
2.) 收集證據,控告同追究黑警
3.) 干擾建制派部署
4.) 繼續從不同渠道發聲,鼓動群眾向政府表達撤銷義士控罪同撤銷定性為暴動
5.) 繼續利用輿論向政府施壓,要求撤回修定
香港人繼續做野,唔好俾團火散。施壓可能都係需要外國施壓
今日好似好歡樂咁 又拍手又起哄
但現實啲講就係搞咗成個禮拜
咁多努力加埋 最後咩都冇
我見隔離post 話以後每個禮拜都出 有好多正評
但對我來講唔止係消耗體力 仲消耗好多精神 耐心
搞一個禮拜 大家都好大壓力 甚至情緒出現問題
心底裏好希望有其他嘢代替長期抗戰
我明白 唔咁做唔得
一定要搞掂反送中先
但係乜嘢林鄭下台 臨時政府 明日大嶼
甚至有人講起每日150
真係唔好再分散注意力
唔好因為呢啲嘢搞到最緊要嘅反送中 有位比人入
政府係垃圾到咩程度 先可以迫到市民要個個禮拜
一家大細 出曬黎 逐樣逐樣嘢爭取

今日
有無係個度留守既人其實成晚流流長係係度做乜?訓得著既咩?如果係自己一個咪好悶囉?聽朝等人接班可能等極都無你又會諗住點做?
辛苦曬大家 愛你地咁多個
同感
雖然今次團結返所以唔同派別、灰左心既香港人
但亦都好想知道點樣運用呢種民氣去更進一步

林鄭而家明顯心不甘情不願,死撐黑警,唔會再退,絕對當你呢次200萬人上街係嘉年華,等你地行完第朝好繼續返工,黎緊會再慢慢清算又拉又鎖去復仇

跟住又可以點?
今次係保留到原有既野
點先可以運用呢種團結食住上爭取我地冇既野?
根本就係死局,唔係有心放負

但係無力感真係越嚟越重
尤其是係今日遊行嘅時候
你而家玩守城唔係弱智係乜
200 萬和理非非已經有效果
全港人等侵侵發功你一勇武味做多咗

留條命等美軍黎啦
push
算把啦
民智根本未開
遊行嘅時候見到周圍d人開嘉年華咁已經好灰
三罷請岀嚟 有人數就有壓力
再逼政府交代升級
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞