[請廣傳]唔係講笑,我哋就嚟輸...

1498 回覆
11087 Like 78 Dislike
今次警隊應該有高人指點
唔同大眾硬碰由鳩你地行
等行完宣佈人數 大家拍掌鼓勵自己
IG打飛機 香港人齊心有秩序感動乜乜乜

然後返屋企但其實乜都冇進展囉
其實行動升級已經無用

我哋之所以會輸係因為我哋抗爭嘅目標一直都係見步行步

大家都知香港點解會陷入呢個困局,如何走出呢個困局

但係無人帶頭,無資源,無計劃,社會大部份人仲有工返嘅情況吓,成功率會好低

係有人帶頭發起呢樣嘢之前,我哋做咩都唔會係勝利,只係處於被動嘅一方
push
同意
其實佢拖由9我地佔係上策
但我地可以做嘅係bewater
唔一定死守一個地方
唔同策略 遍地開花
都預撚咗有200萬人佢都唔撚理
道歉只係做俾國際睇
外國以為佢咁就跪低
(我幾個台灣fd都以為我地成功左)
所以我地要有更好策略
唔好似雨革咁收場

今次唔同
我地一定要贏
唔可以令梁列士白白犧牲
容我借呢個post打d難聽少少既野,
只係想提一提大家真係已經有逃避既心態。

我想講,好多人話,冇咩事發生就去衝 = 會招人話柄,令人有口實,令抗爭者失去輿論支持,呢點我明。

但宜家其實已經有人犧牲左性命,而且黑警當日唔知點解拎住盾對呢位烈士,宜家其實林鄭再次冇提徹回,只係重覆講暫緩,宜家黑警犯曬法,冇道歉過,咁以上既事代表,其實已經唔係「冇咩事發生」,條件係有曬,但你地仍然驚一有行動就會失輿論、比人有口實,仍然覺得出師無名。

好,可能大家驚既係講緊今晚姐,今晚唔應該衝,咁我都明。

但如果今晚過後,你地又再一次覺得聽日聽晚唔應該衝,咁你地就要明確地知道,你地其實係逃避緊,根本唔願意面對升級果一日,

只係想靠和理非就享受到成功,或者係口講各有各做,想有人勇武,但都係想有人幫自己代勞而已。

結果和理非既人有一百萬,勇武既人只有一萬都唔夠,結果今日冇人衝聽日冇人衝後日又冇人衝。

明唔明? 所有人其實都唔願意面對總會有升級果一日
其實做到咩
最好方法
200萬人一齊沖
沖去邊都得
但事實呢 冇人會咁做
每個人都怕比人捉
單單遊行係真係冇用 佢真係唔會理
就算700萬上哂街都係咁話
又黎失敗論
成唔成功都要繼續打落去
我宣佈 「真建設派」正式成立
https://lih.kg/1232592

要支持,呢d先係真正改變到個遊戲玩法嘅
容我借呢個post打d難聽少少既野,
只係想提一提大家真係已經有逃避既心態。

我想講,好多人話,冇咩事發生就去衝 = 會招人話柄,令人有口實,令抗爭者失去輿論支持,呢點我明。

但宜家其實已經有人犧牲左性命,而且黑警當日唔知點解拎住盾對呢位烈士,宜家其實林鄭再次冇提徹回,只係重覆講暫緩,宜家黑警犯曬法,冇道歉過,咁以上既事代表,其實已經唔係「冇咩事發生」,條件係有曬,但你地仍然驚一有行動就會失輿論、比人有口實,仍然覺得出師無名。

好,可能大家驚既係講緊今晚姐,今晚唔應該衝,咁我都明。

但如果今晚過後,你地又再一次覺得聽日聽晚唔應該衝,咁你地就要明確地知道,你地其實係逃避緊,根本唔願意面對升級果一日,

只係想靠和理非就享受到成功,或者係口講各有各做,想有人勇武,但都係想有人幫自己代勞而已。

結果和理非既人有一百萬,勇武既人只有一萬都唔夠,結果今日冇人衝聽日冇人衝後日又冇人衝。

明唔明? 所有人其實都唔願意面對總會有升級果一日
致70後
https://lih.kg/1233361
建立新政府?
中共即收翻你
係 政府份聲明完全廢話
二百萬人出黎換黎廢話
咁到底下一步要點行 一齊諗 好嗎
帶頭個D比人拉哂
聽日G鋒出黎
佢再帶頭 會唔會又入翻去
一定要有一波又一波壓力令對手下跪,end佢game

利申:打開aoe
哈哈 衝?
記唔記得612有班人衝前
後面班人已經走緊
林鄭做野手法係暗渡陳倉,大家有冇方法可以阻止分分鐘我地打緊飛機既時候,佢已經做緊野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞