[請廣傳]唔係講笑,我哋就嚟輸...

1498 回覆
11087 Like 78 Dislike
你9行 冇事發生 佢點會讓呀
小心小心
罷工無咗上次咁多人響應
政府控制左agenda setting
重有 林奠唔想同市民見面 咁塞小小路 封撚哂佢住嘅地方又得唔得?
一黎啲人又覺得林奠抵撚死 應該冇人反對
二黎又唔洗塞哂港島 啲司機又可以兜第二條路 搵唔到位比人入 林奠唔回應又返唔到工
佢唔覆人機想搵警察清場又比全世界屌
勇武派有嘅係心口有個勇字 如果再加小小武功招式
香港人一定贏
想同大家講
法國yellowvest而家第31週
大家要建立返個啱嘅概念先
我都明革命係需要好長時間
但我地既民憤捱唔到咁耐
對政府既憤怒我諗我地連登每個人都有
但睇番二百萬人 以香港人性格 我諗好大部分人已經收貨
我地唔可以唔認清香港人善忘呢個事實

所以我諗我地要即刻有下一步 亦要有長遠計劃。

下一步 我諗要針對番黑警同自殺單野尼keep住民憤

長遠計劃 我未點諗到 但選舉係其中一橫 可能你會話選舉都仲係跟佢遊戲規則玩 但無可否認佢對政局有極大影響力
push
做啲真係威脅到政府嘅嘢,如果琴日嗰二百萬人,一個星期唔好買野,如果真係要買,都去小店,會不會逼至商界向政府施壓?

而加要出奇制勝,唔可以下下俾政府估到我地會做咩
上次中過招,但可以點?
冇可能一日回應晒你所有野
我地番黎繼續追究責任,尋找國際組織,輿論壓力等等方式比壓力政府
再佔落去真係會輸番轉頭
的確都係嘅...如果每次遊行都咁多人,係有啲用。

但香港人一向keep唔到咁耐,all in長期戰好冒險
唯有相信香港人
地鐵真係高危
其實可以真係乜撚辦法下先試
試左其他先
越來越少人,我地冇贏到!
推啊

要對市民返工返學嘅影響降到最低,如果唔係,又會有市民不滿。唔好再做雨傘翻版,我地就係因為咁輸咗。
我地宜家要打民意戰
不合作運作主要難處係香港人嘅返工精神
唔好輸啊
跟住商界用炒人應對
衝完之後可以拎到d咩...又俾人定性多次做暴徒?定係組新政府?

我知道道氣一定好唔順...但係而家二百萬人裡面有幾多個人有犧牲同衝既覺悟?到真係有需要衝既時候,我相信一定唔只而家既人數會企係前線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞