[請廣傳]唔係講笑,我哋就嚟輸...

1498 回覆
11087 Like 78 Dislike
唔好比佢拖
機場
我覺得大家先唔好太過執著於民氣方面,尋日出咗嚟行、政府發咗個聲明,散咁一啲係正常。而家要做,唔係話我哋就嚟輸啦,講呢啲晦氣說話,而係重申我哋立場
1. 要求撤回、並非暫緩
2. 收回暴動指控、撤銷控罪
你不合作運動真心仲難過沖

除非你有辦法說服人唔返工
真心 你日日搞交通當然啲中立撚,上班狗同和理非佢地當然會屌哂鬼
萬一咁唔好彩 交易所啲人返唔到工 機場啲遊客進出唔到香港上唔到機(戴定頭盔 絕對唔鼓吹大家咁做千萬唔好以身試法)
萬一發生以上嘅新鮮事 只會影響小數人 但效果就大到仆街 不斷有呢啲新招 你話政府會唔會跪低?
利申:純中立分析 絕對唔鼓吹任何犯法行為
係呀!!!
人哋唔開會
一路拖落去 我哋士氣只會越嚟越低
咁就中林鄭條仆街拖字闕嘅下懷
佢都有前科: 天星 囍貼 雨革
拖到我哋散就做嘢
所謂一鼓作氣,再而衰,三而竭
但係有一個地方 可以逼條八婆作出一個合理嘅回應 而又有人
就係禮賓府
一定要set個deadline 例如:星期二下午前要有回應
如果唔係而家咁 捉鬼捉鬼 唔會捱得耐
記住一定要朝早先衝 夜晚冇記者 冇支援 你只會送頭俾藉口人清場 咁就收皮
夜晚宜守 不宜攻
認同就推 唔好浪費呢個星期得到嘅氣勢同影響力
69 612 616可以成功 主要係時間間隔短 大家不停浸喺有關資訊到
每日都有事發生 不停關注 之間唔會超過三日
所以我哋一定要keep住做嘢
唔好圍立法會 圍禮賓部
佢點會唔驚你衝

推!!!!!
世界各地都係咁
法國黃背心都係一week一日
一向打持久戰係民眾弱點
我相信係國際關注下佢地已經唔敢再用過度武力
如果要衝,而家先係機會

當日勇武派為左團結已經冇衝

上次雨革結果就係犠牲義士咁鳩做
連和理非戴耀庭都被政府清算

香港人應該放棄幻想,改變策略
和理非亦應該考慮支援勇武
升級囉
當然可以個個星期行,但政府唔會驚你
欣賞你c路
push
敵不動我不動

咁已經比狗捉左嘅義士點先
睇狗個記招都算客氣
應該唔敢點用武力
同淨係想開harcourt road
其他比你照留
依個位難搞
都冇人比指示,咁我唔散可以點
林鄭條蛋散一個訴求都做唔到
And 要keep 文宣對準建制票倉,俾壓力落佢地黎嘅選舉,因為建制係政府最好嘅工具,亦都最功利!!!!
仲有警察呢幾日明顯放鬆哂手腳俾你慢慢佔,雨傘翻版,
消耗民氣,因為相對政府黎講,迫切性冇左,唔洗再開會,拖字缺,拖到你冇感覺,跟住再慢慢清場。
唔好諗宜家做緊嘅嘢冇用
遊行係咪行禮如儀? 南韓用咗三個月,每星期搞遊行集會,先拉到朴槿惠落台
繼續包圍立會同政府總部,開唔到會嘅話,國歌法大有機會恢復唔到二讀,明日大嶼嘅前期撥款都有機會上唔到財委會
每一步都可以有影響架
係巳經輸左!政府跟本唔痛唔癢,要政府聽我地講野就要捉住佢地個春袋,建制。再捉住建制春袋,商家佬。再捉商家佬春袋,令佢地賺唔到錢或者蝕錢...即係不合作運動
立法會再開會就國歌法二讀,所以要繼續燒落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞