[請廣傳]唔係講笑,我哋就嚟輸...

1498 回覆
11087 Like 78 Dislike
不如你數下近代獨裁政權倒退
邊個冇外國勢力干預/軍隊倒戈
你諗下經歷左幾多年先發展到今日咁?
之鋒出返黎希望有個方向
好!咁我繼續做我返我地最叻既野,遊行等下一次有3百萬人,再下一次有4百萬人,最後全港出哂黎
所以咪等囉,唔係點呀?
長期置頂
琴日果200萬人
好多個都係第一次遊行 仲要一家大細
我琴日獻花仲要見到前面對父母抱住個2/3個月大既BB
連登仔係咪咁痴線 要呢d人勇武抗爭

勇武抗爭永遠都要經濟差/對自己利益有重大損害先會發生
其實打工仔唔係話罷就罷
冇工會
老細唔配合嘅話
你一罷就話你曠工炒左你有邊個可以幫你?
冇,真係冇
罷工要有工會真係好重要
咁點樣話罷就罷
真係人之常情
與其係咁話人差不如諗下做啲咩佢地有辦法跟到
所以我地合資格嘅人一定要登記做選民,嗰班七老八十人數一定唔夠我地。
你覺得會有三四百萬我都冇計

我用咩黎度? 我用我𧫴有既常識來做判斷

因為我唔相信人有多大膽,地有多大產
其實民陣成日都凝聚左個力量係到但就無人好好善用, 結果個遊行就好似無目的。 尋日真係一大班人叫下台, 但大家好似唔知個根本性..

要點做? 我覺得真係要同到共產黨割到蓆或者真係有外國援擊咁先可以有真正解決。 但係可以點做... 一有獨立風氣就壓, 一壓就要脅會武力鎮壓...

最重點係點可以得到軍事權, 可以自衛咁先可以獨立, 有自己主權,唔再比大陸陰下陰下同化同渣乾你。

真普選? 個個候選人都紅底果下先比你選, 幾民主...
push
所以先覺得無限期罷工現時好難實行
唔係一個可行嘅升級行動
Push
Push
呢個時候唔好散佈負能量!!你點對得住我哋位烈士?
無人想輸比呢個垃圾正苦
真係見步行步過每一日
大家唔好再講咩公民覺醒啦,咩要登記做選民,咁做根本模糊焦點,根本唔係時候去做公民教育,勝者為王,大家都勝利球迷,如果條條例因衝擊而撤回,大家就會覺得咁樣做有效,日後既社運行動先會仿效(當然我唔想再需要咁做),就係咁簡單。
林鄭係咪deadline fighter
得啦得啦 你贏
照你講無三四百萬

果三四百萬
可以係民意 唔係實質
你唔明嫁啦

Btw呢個post 好鬼
好似有人想吹爆個波
Push
衝去邊,禮賓府?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞