事有分緩急 出師要有名 追究黑警責任要快!

7 回覆
13 Like 0 Dislike
首先,只係暫停修例,我一定唔收貨
但唔收貨還唔收貨,同佢磨爛蓆係冇意思

其一,木奠首次致歉,不論形式上你接唔接受,已經令民怨稍稍降低左,
民間戰意已經被削弱

其二,木奠暫停修例,令到佔領行動冇左迫切性,星期三咁多人係因為死都唔可以俾佢二讀,但而家已經冇左迫切性,好多人會覺得出師無名

以上說明,「完全撤回」修例,係好重要,但唔係最急
先列做 IMPORTANT BUT NOT URGENT

咁有啲咩係URGENT AND IMPORTANT?
有,就係追究警方責任!
一. 拘捕同檢控 69 同 612 非法執法同濫用暴力的警察(大量影片佐證)
二. 質詢警隊包庇執法人員濫用暴力,公然違反警例(大量影片佐證)
三. 錯誤將612 定性為暴動
四. 其他罪行包括違反人道,防礙司法公正等

目的係咩?
一. 打擊警隊士氣,令到有人唔想上最前線
二. 爭取釋放被捕人士/改控較輕罪名(同唔好L再拉人)
三. 借呢次機會撥亂反正,重新檢視投訴警察機制,長遠要杜絕濫權問題!
四. 警隊係惡法之盾,削弱警隊即削弱特首政治工具

點解急?
經過612前線大失控後,警隊已經變招,扮和平,扮配合,唔可以再俾時間佢地蘊讓正面形象!趁住社會凝聚左咁多對警察的不滿聲音,一定要開始同警隊算帳既工作

總結,要贏一場戰爭,唔可以拘泥於單單一個戰場!
現在敵人的立法會戰線已經敗退,暫無還擊之力,但你係咁追住佢,未必有用
佢縮鳩左返入去碉堡,你咪搞鳩佢出面啲飛機大砲(警)、糧倉(選)咁
佢辰時卯時又GUT個龜頭出來既,你咪再啡鳩佢

黑警目無法紀,眾目睽睽非法但唔使負責  必須立即糾正
追究警隊濫權,伸張正義,還義士公道  名正言順

而家呢個時勢,一哥下台,比木奠下台,對香港更有長遠利益
諗諗
而家係一齊做鍵盤戰士嘅時候
【成功步驟】set deadline > 衝 > 和理非上街 >set deadline > 衝 >和理非上街 > set deadline > 衝 > 和理非上街 >set deadline > 衝 >和理非上街 > set deadline > 衝 > 和理非上街 >set deadline > 衝 >和理非上街 > set deadline

幫忙廣傳 香港人要開始識玩
前線、支緩、和理非、鍵盤,缺一不可
鍵盤同前線、支緩、和理非身份亦冇衝突
唔好再搞分化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞